15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

«Πάγωσε» ο Τσαβούσογλου: Έξαλλος ο Τούρκος ΥΠΕΞ με δημοσιογράφο που τον ρώτησε χωρίς φόβο για το Αφρίν | Βίντεο

Ημερομηνία:

Κυριολεκτικά… κατάπιε τη γλώσσα του ο συνήθως ευφραδής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν βρέθηκε ενώπιος των σκληρών ερωτήσεων δημοσιογράφου, ενώ μόλις ανέκτησε την ψυχραιμία του, κατέφυγε στη γνωστή μέθοδο των όχι και τόσο συγκαλυμμένων απειλών.

Η εξαιρετικά αμήχανη στιγμή για τον Τσαβούσογλου ήλθε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Αστάνα του Αζερμπαϊτζάν, παρουσία του Ρώσου ομολόγου του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος, μάλιστα φάνηκε να μοιράζεται την αμηχανία του Τσαβούσογλου.

Συγκεκριμένα, Καζάκος δημοσιογράφος ρώτησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, «πρώτον, είναι η επιχείρηση της Τουρκίας στην Αφρίν παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της Συρίας;», και δεύτερον, «σύμφωνα με τις εφημερίδες της Ελβετίας, δύο Τούρκοι διπλωμάτες σχεδίαζαν να απαγάγουν έναν Τούρκο πολίτη χρησιμοποιώντας ναζιστικές τακτικές. Οι ελβετικές αρχές ζήτησαν την άρση της διπλωματικής ασυλίας των δύο Τούρκων διπλωματών. Τι λέτε γι΄ αυτές τις πληροφορίες;».

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο Τσαβούσογλου μοιάζει να αδυνατεί να πιστέψει τις ερωτήσεις και, μάλιστα, αρχικά το μόνο που κατορθώνει να ψελλίσει είναι ότι η ερώτηση είναι…γκιουλενική, αφού πρώτα ρωτάει τον δημοσιογράφο πώς τον λένε…

«Βλέπω πως κάνετε ερώτηση ως μέλος του FETÖ (σ.σ. του κινήματος Γκιουλέν) και δεν απαντώ ερωτήσεις που γίνονται με στυλ FETÖ» ήταν η μόνη απάντηση που ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δίνει στο ερώτημα, δείχνοντας για άλλη μια φορά το πρόσωπο του ερντογανικού καθεστώτος στην Τουρκία.

topontiki.grstockholmcf.org

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...