22.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πάνω από τη Βαρκελώνη και τη Νέα Υόρκη βρίσκεται η Κρήτη, σύμφωνα με το Trip Advisor

Ημερομηνία:

Τα βραβεία των παγκόσμιων κορυφαίων προορισμών ανακοίνωσε η TripΑdvisor, σύμφωνα με την ψηφοφορία των τουριστών ανά τον κόσμο, φέρνοντας την Κρήτη στην 5η θέση ανάμεσα σε 25 φημισμένους προορισμούς του κόσμου.

Ειδικότερα, τα βραβεία υπεροχής για το 2018,  έχουν ως εξής:

1. Παρίσι: Οι τουρίστες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 4.756 δραστηριότητες. Προτεινόμενα αξιοθέατα, το  Musée d’Orsay, ο  Κήπος του Λουξεμβούργουκαι το  Le Marais.

2. Λονδίνο. 6.076 δραστηριότητες προσφέρονται στους ταξιδιώτες, με κορυφαίες το Βρετανικό Μουσείο, τις Αίθουσες Πολεμικού Συμβουλίου Τσόρτσιλ και το St. James’s Park

3. Ρώμη. Η «αιώνια πόλη» βρίσκεται στην Τρίτη θέση των προτιμήσεων του παγκόσμιου τουρισμού:  Le Domus Romane di Palazzo Valentini, Κολοσσαίο και Πινακοθήκη των Μποργκέζε ξεχωρίζουν μεταξύ των 4508 δραστηριοτήτων που ακολούθησαν οι τουρίστες τον τελευταίο χρόνο.

4.Μπαλί. Το εξωτικό Μπαλί έλαβε το 4ο βραβείο των παγκόσμιων τουριστών, με το Waterbom Μπαλί, Mayong Cultural Walk και Tirta Gangga ανάμεσα στις καλύτερες από τις  6.140 δραστηριότητες.

5. Κρήτη. Το νησί της Κρήτης είναι ένα διαμάντι που πλέει στην γαλαζοπράσινη θάλασσα της Ελλάδας, διατείνονται οι παγκόσμιοι τουρίστες και ψηφίζουν ως εκπληκτικά αξιοθέατα, ανάμεσα στις 1.677 δραστηριότητες, το Ελαφονήσι, το Aquaworld Aquarium & Reptile Rescue Centre και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

6. Βαρκελώνη. Η Βαρκελώνη αποπνέει μία σουρεαλιστική αίσθηση, ενώ οι 3.341 δραστηριότητες παρουσιάζουν στην πρώτη τριάδα την Εκκλησία της Αγίας Οικογενείας, το  Κάζα Μπατλιό και τη Γοτθική Συνοικία .

7. Πράγα.  Χάρη στη βοημική γοητεία και στα παραμυθένια χαρακτηριστικά της, η Πράγα καταλαμβάνει την 7η θέση στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς για το 2018. Η Old Town Square, ο Καθεδρικός Ναός Αγίου Βίτου και το Ανάκτορο Λόμπκοβιτζ, αποτελούν τρείς μόνο από τις  2.976 δραστηριότητες που θα μπορούσε κανείς να βιώσει στην πόλη.

8. Μαρακές ή αλλιώς «Κόκκινη Πόλη», είναι ένα πραγματικά μαγικό μέρος. Τα βραβεία του 2018, προτείνουν μεταξύ των 1.578 δραστηριοτήτων στους τουρίστες, την επίσκεψη στον Οίκο της Φωτογραφίας, στο Αλί Μπεν Γιουσέφ Μεντέρσα (Μεντρεσές) και στο Τζεμάα ελ Φνα

9.  Κωνσταντινούπολη. Οι τουρίστες συμβουλεύουν τους «διάδοχούς» τους να χαθούν στα δρομάκια της Κωνσταντινούπολης και να επισκεφθούν οπωσδήποτε το Τζαμί Σουλεϊμάνιγιε, το Μουσείο Καριγιέ (The Chora Church) και το Διαμέρισμα Σουλταναχμέτ-τρείς μόνο από τις 2.739 δραστηριότητες στην Πόλη.

10. Νέα Υόρκη. Είναι αδύνατον να «κατακτήσει» κανείς τη Νέα Υόρκη σε μία μόνο επίσκεψη. Η συλλογή Frick, η  High Line  και το Broadway, υπερτερούν ανάμεσα στα  4.550 πράγματα που μπορεί κανείς να βιώσει στο «Μεγάλο Μήλο».

11. Πουκέτ. Το Πουκέτ προσφέρει μία μεγάλη γκάμα από εντυπωσιακά αξιοθέατα, από γαλάζιες παραλίες όπως η Kata Noi Beach και η Freedom Beach, καθώς και αξιόλογα επισκέψιμα αξιοθέατα όπως το Soi Dog Foundation, μεταξύ των 1.588 δραστηριοτήτων που προσφέρει.

12. Ανόι, Βιετνάμ. Ο χρόνος φέρθηκε με επιείκεια στη μαγευτική βιετναμέζικη πρωτεύουσα. Οι τουρίστες που την επισκέφθηκαν, προτείνουν να μη χάσετε την Old Quarter, το Μουσείο Γυναικών του Βιετνάμ και το Εθνολογικό Μουσείο του Βιετνάμ,  εκτός των λοιπών 1.771 δραστηριοτήτων της πόλης

"google ad"

13. Σιέμ Ριπ, Καμπότζη. Όταν το πρώτο φως του ήλιου λούζει τους κατάφυτους ναούς και τα ερείπια του, όλα σταματούν. Οι τουρίστες που ψήφισαν την Καμπότζη στη 13η θέση για το 2018, υποστηρίζουν ότι το Άνγκορ Βατ, ο Ναός Μπαγιόν και το  Angkor Archaeological Park, ξεχωρίζουν μεταξύ των 1.632 δραστηριοτήτων στις οποίες μπορεί κανείς να επιδοθεί στην περιοχή.

14.Τζαμάικα. Η Τζαμάικα είναι στίχος τραγουδιού εξωτικού. Εμπεριέχει μεταξύ άλλων αφρικανικά, ασιατικά και ευρωπαϊκά αρώματα. Οι τουρίστες προτείνουν μία επίσκεψη στη Seven Mile Beach, στους Negril Cliffs και στους καταρράκτες  Mayfield Falls. Το σύνολο των δραστηριοτήτων σε αυτή τη γωνιά του κόσμου, υπολογίζεται στις 1.008 δραστηριότητες.

15. Πλάγια Ντελ Κάρμεν, Μεξικό. Η Πλάγια Ντελ Κάρμεν είναι ένας από τους καλύτερους προορισμούς για καταδύσεις. Εκτος αυτού όμως, οι λάτρεις του είδους ψήφισαν Coba Mayan Traditions, Cenote Chaak Tun και Aventuras Mayas ανάμεσα στις  735 μοναδικές δραστηριότητες του τόπου.

16. Λισαβόνα. Τα μουσεία της Λισαβόνας τιμούν την πλούσια ιστορία και κουλτούρα της, ωστόσο τις πρώτες θέσεις στις 1.658 επισκέψεις καταλαμβάνουν το Lisbon Oceanarium, το Μουσείο Gulbenkian (Museu Calouste Gulbenkian) και το Εθνικό Μουσείο Πλακακίων

17. Ντουμπάι. Το Ντουμπάι συνδυάζει τη σύγχρονη κουλτούρα με την ιστορία, την περιπέτεια και τη σύγχρονη άποψη για ζωή. Τα Σιντριβάνια του Ντουμπάι, το Κέντρο Πολιτιστικής Κατανόησης SMCCU Sheikh Mohammed και ο Πύργος των Αράβων (Μπουρτζ Αλ Αράμπ), συγκαταλέγονται στις αγαπημένες από τις 1.533 δραστηριότητες των τουριστών στον προορισμό.

18. Τόκυο. Στο Τόκιο, η παράδοση συμβαδίζει με την ποπ κουλτούρα. Για το 2018, οι τουρίστες που το επισκέφθηκαν προτείνουν το ναό Senso-ji Temple, το Εθνικό Μουσείο του Τόκιο και την Ιερή πύλη Meiji Jingu. Συνολικά, τα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στο Τόκυο, είναι  8262!

19. Κατμαντού, Νεπάλ. Η πρωτεύουσα του Νεπάλ περιβάλλεται από μία κοιλάδα γεμάτη ιστορικές τοποθεσίες και όχι μόνο: Στούπα Mποντνάθ, Ναός Σουαγιαμπουνάθ και Garden of Dreams, καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις μεταξύ των 1.222 δραστηριοτήτων στην πόλη.

20. Χονγκ Κονγκ. Λαχταριστά ντιμ-σαμ, πλωτές πόλεις και υπέροχα αστικά τοπία: αυτά είναι μερικά από τα προτιμώμενα αξιοθέατα των τουριστών, οι οποίοι επίσης εφιστούν την προσοχή το γυναικείο μοναστήρι Chi Lin, στον Κήπο Nan Lian και στο Μουσείο Ιστορίας του Χονγκ Κονγκ. Το σύνολο των δραστηριοτήτων που μπορεί κανείς να διερευνήσει στο Χονγκ Κονγκ, είναι 1.436.

21. Χουργκάντα, Αίγυπτος. Χάρη στους εντυπωσιακούς κοραλλιογενείς υφάλους και τα γαλαζοπράσινα νερά της, αναδείχθηκε σε ένα από τα «αγαπημένα παιδιά» των εξωτικών διακοπών. Οι τουρίστες προτείνουν μεταξύ άλλων το Makadi Water World, το Mahmya Island και το Scuba Hurghada Diving Center, συνεπώς υπολείπονται 392 ακόμη δραστηριότητες…

22. Νέο Δελχί, Ινδία Το Νέο Δελχί είναι ταυτόχρονα χαοτικό και γαλήνιο, μία πραγματικά περίπλοκη πόλη.Ο Ναός Swaminarayan Akshardham, ο κήπος Lodhi Garden και το Μαυσωλείο Χουμαγιούν, βρίσκονται ανάμεσα στις 1.513 αγαπημένες δραστηριότητες των τουριστών.

23. Κούσκο, Περού. Η συνύπαρξη του μεγαλείου των Ίνκας και των μπαρόκ στοιχείων των Άνδεων, μάγεψαν όσους τα επισκέφθηκαν, με κορυφαία στις προτιμήσεις το Σακσαγιούαμαν, τα Μάτσου Πίτσου και τον Καθεδρικό ναό Κούζκο, μεταξύ των 1.341 δραστηριοτήτων.

24. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία.  Το Ρίο ντε Τζανέιρο βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο του διεθνούς τουριστικού ενδιαφέροντος, προσφέροντας 1.772 δραστηριότητες και ιδιαίτερα το Κρίστο Ρεντεντόρ (Άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή) το Centro Cultural Banco do Brasil – Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας της Βραζιλίας και την παραλία Prainha Beach

25.  Σίδνεϋ Αυστραλία Το Σίδνεϊ προσφέρει μία πληθώρα ιστορικών και σύγχρονων αυστραλιανών αξιοθέατων, 1.720 στο σύνολο, με αγαπημένα το βοτανικό κήπο The Royal Botanic Garden, την παραλία  Shelly Beach και την Γκαλερί Τέχνης της Νέας Νότιας Ουαλίας.

tornosnews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ