Πάνω από 800 επιβάτες στα πλοία της ΑΝΕΚ και των Μινωικών οι πρώτοι ταξιδιώτες μετά την καραντίνα

Κανένα σχόλιο
Τα ξημερώματα της Τρίτης αφίχθησαν τα πρώτα πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου, μετά την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις στην Κρήτη με την ηπειρωτική Ελλάδα ενώ το βράδυ της Δευτέρας έγιναν και οι πρώτες αναχωρήσεις από την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου, το ενδιαφέρον των επιβατών ήταν σχετικά μεγάλο καθώς το βράδυ της Δευτέρας αναχώρησαν από την Κρήτη πάνω από 800 άτομα με τα δύο πλοία που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Κρήτη – Πειραιάς.

Συγκεκριμένα, στο Κρήτη ΙΙ της ΑΝΕΚ επιβιβάστηκαν 343 επιβάτες ενώ στο Φαιστός των Μινωϊκών, 470 άτομα με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, από τον Πειραιά προς την Κρήτη επιβιβάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας: στο Κύδων Παλλάς των Μινωικών γραμμών 414 επιβάτες και στο Hellinic Spirit της ΑΝΕΚ 360 επιβάτες.

"Sponsored links"

Υπενθυμίζεται ότι προς στιγμήν το δρομολόγιο που πραγματοποιείται από Πειραιά για το νησί είναι ένα: τα πλοία αναχωρούν από Πειραιά με προορισμό το Ηράκλειο, γίνεται η αποβίβαση και στην συνέχεια τα πλοία αναχωρούν για Χανιά όπου και γίνεται η τελευταία αποβίβαση. Το αντίστροφο γίνεται όταν τα πλοία ξεκινούν από Χανιά για Πειραιά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του  Λμεναρχείου Ηρακλείου, ολο τον Απρίλιο,  διάστημα που υπήρχαν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου περίπου1500 άτομα.

«Από τα 50 άτομα που ταξίδευαν τις ημέρες των μέτρων υπάρχει σήμερα μια σημαντική αύξηση», αναφέρουν στελέχη των εταιριών ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι με βάση και την σημερινή κίνηση, δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα και με το νέο πρωτόκολλο στο ποσοστό διακίνησης των επιβατών.

Πάντως οι εταιρίες τα πλοία των οποίων πραγματοποιούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο, έχουν προσαρμοστεί απόλυτα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενημερώνοντας παράλληλα τους επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν για τα μέτρα που και αυτοί πρέπει να τηρούν κατά την επιβίβαση τους, αλλά και κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Εντός των πλοίων έχει γίνει διαμόρφωση των χώρων, ενώ η χρήση καμπίνας γίνεται ανά επιβάτη, εκτός αν πρόκειται για μέλη οικογενειών.

Η επιβίβαση και η αποβίβαση των επιβατών με απόσταση 1,5 μέτρου και η θερμομέτρηση στην επιβίβαση από μέλη του πληρώματος, είναι μια διαδικασία που θα πρέπει να τηρείται κατά γράμμα, ενώ απαραίτητη θα είναι κατά την επιβίβαση και η χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τον λιμενάρχη Ηρακλείου και η δυναμική των πλοίων είναι ευθυγραμμισμένη με τα μέτρα, καθώς ο αριθμός των επιβατών δεν μπορεί να ξεπερνάει τα όρια που έχουν τεθεί.

Ερωτηματολόγιο

Τέλος σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ειδικών οδηγιών πρόληψης και αντιμετώπισης κρουσμάτων COVID-19, οι επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που πραγματοποιούν ταξίδι διάρκειας μεγαλύτερης των 30 λεπτών, θα πρέπει πριν την επιβίβαση τους στο πλοίο να συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο.

Τα συμπληρωμένα ερωτηματολόγια θα παραδίδονται από τους επιβάτες κατά την επιβίβαση τους σε μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σε περίπτωση διαπίστωσης επιβατών οι οποίοι, με βάση το ερωτηματολόγιο, είτε παρουσιάζουν συμπτώματα, είτε έχουν εκτεθεί σε ασθενή COVID-19 με κάποιον από τους τρόπους που περιγράφονται σε αυτό τις τελευταίες 14 ημέρες, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση.

"Sponsored links"

Το ερωτηματολόγιο θα τηρείται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας για δύο μήνες από την ημέρα παραλαβής του σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία περί προστασίας προσωπικών δεδομένων(GDPR).

Ερωτηματολόγιο Ακτοπλοΐας Εσωτερικού

efsyn.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις