Πάπας: Για τον Θεό κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος

Κανένα σχόλιο

Πέντε χρόνια μετά την αναπάντεχη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσου στη νήσο Λαμπεντούζα–την πρώτη επίσκεψή του ως ποντίφικα–ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αφιερώνει στους πρόσφυγες τη σημερινή λειτουργία στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

“Θεέ και πατέρα όλων των ανθρώπων, για εσένα κανένας άνθρωπος δεν είναι ξένος, κανένας άνθρωπος δεν είναι αποκλεισμένος από εσένα, κοίταζε με αγάπη τους πρόσφυγες, τους εξόριστους, τα θύματα των διακρίσεων και τα ανυπεράσπιστα και εγκαταλελειμμένα παιδιά γιατί όλοι πρέπει να έχουν τη ζεστασιά ενός σπιτιού και μιας πατρίδας και εμείς μια γενναιόδωρη και ευαίσθητη καρδιά απέναντι στους φτωχούς και στους καταπιεσμένους…Ευλόγησε τους διασώστες στη Μεσόγειο και δώσε στον καθένα μας το σθένος της αλήθειας και τον σεβασμό για κάθε ανθρώπινη ζωή”, αναμένεται να πει στο κήρυγμά του ο ποντίφικας.

Όπως είχε πει πρόσφατα ο ίδιος, γνωρίζει ότι το μεταναστευτικό “δεν είναι ένα εύκολο” ζήτημα, αλλά “ο λαϊκισμός δεν είναι η λύση”.

"Sponsored links"

Κατά την επιστροφή του από τη Γενεύη στις 21 Ιουνίου, εξαίροντας ειδικά “την Ιταλία και την Ελλάδα, οι οποίες υπήρξαν υπερβολικά γενναιόδωρες υποδεχόμενες πρόσφυγες”, ο πάπας επανέλαβε στους δημοσιογράφους ότι η αρετή μιας κυβέρνησης είναι η “επαγρύπνηση” γιατί “μια χώρα πρέπει να δέχεται όσους πρόσφυγες μπορεί και όσους μπορεί να τους ενσωματώνει, να τους εκπαιδεύει και να τους προσφέρει εργασία”.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις