15.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πάτρα: Εργαζόμενη, μητέρα 3 παιδιών απολύθηκε επειδή πήρε αναρρωτική άδεια μετά από 10 χρόνια συνεχόμενης εργασίας! – Eπιχείρησε να αυτοκτονήσει

Ημερομηνία:

Να βάλει τέλος στη ζωή της επιχείρησε μία εργαζόμενη, επικεφαλής μονογονεϊκής οικογένειας με τρία παιδιά, στην Πάτρα, όταν απολύθηκε από κατάστημα στο οποίο εργαζόταν επί δέκα ολόκληρα χρόνια χωρίς ρεπό και άδειες επειδή πήρε αναρρωτική άδεια 15 ημερών για να μην καταρρεύσει από την εξάντληση.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ η 50χρονη εργαζόμενη ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της με την προοπτική να πέσει το κενό, ωστόσο ευτυχώς έγινε αντιληπτή από τις κόρες της που την εμπόδισαν ενώ ενημέρωσαν και συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου Πάτρας οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο.

Η ζωή της πενηντάχρονης γυναίκας είχε μετατραπεί σε κόλαση καθώς επί δέκα ολόκληρα έτη εργαζόταν καθημερινά σε μεγάλη επιχείρηση τοπικών συμφερόντων, χωρίς να λαμβάνει άδεις και ρεπό. Οι μεσαιωνικές συνθήκες οδήγησαν την εργαζόμενη στην πλήρη εξάντληση, με τους γιατρούς να της συστήνουν κατεπείγουσα 15θήμερα άδεια για να επανακτήσει δυνάμεις, σωματικά και ψυχολογικά.

Ωστόσο, αμέσως μετά την επιστροφή της στην εργασία, της ανακοινώθηκε η απόλυσή της από τον εργοδότη που φέρεται μάλιστα να ήταν και παιδικός φίλος της.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, το οποίο καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να μην επιτρέπουν με τεχνάσματα των εργοδοτών να χάνουν τα νόμιμα ρεπό και τις άδειες τους, ξεκαθαρίζοντας ότι απαγορεύονται οι απολύσεις κατά τη διάρκεια αναρρωτικών αδειών και αμέσως μετά την επιστροφή των εργαζομένων στην εργασία.

Πληροφορίες από: thebest.gr, patrastimes.gr

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ