Πάτρα: Μαθήτρια λιποθύμισε από την πείνα και ο δήμος ανέλαβε να στηρίξει την οικογένειά της

Κανένα σχόλιο

Την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής της Πάτρας προκάλεσε το επεισόδιο με τη μαθήτρια που λιποθύμησε σε σχολείο της πόλης από την πείνα. Ο Δήμος, ήδη εφοδίασε την οικογένειά της με σημαντικές ποσότητες τροφίμων, ενώ η μαθήτρια εντάχθηκε στο πρόγραμμα του Δήμου για δωρεάν παροχή δεκατιανού, που καλύπτει περί τους 1.200 μαθητές.

Η Δημοτική Αρχή σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι τα άγρια μέτρα εξοντώνουν το λαό και τονίζει ότι το μέλλον δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Πατρών:

"Sponsored links"

«Φτάνει πια με την αντιλαϊκή πολιτική, την ανεργία, την εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Το γεγονός της λιποθυμίας μαθήτριας σε σχολείο της πόλης μας, αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο τη φτώχεια και την εξαθλίωση που βιώνουν οι λαϊκές οικογένειες της Πάτρας.

Τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα των αστικών κυβερνήσεων και τα χειρότερα που έρχονται με τη νέα συμφωνία κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τους δανειστές, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, εξοντώνουν κυριολεκτικά το λαό μας.

Οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής να στηριχθούν τα φτωχά νοικοκυριά, να πάρουν έστω και μικρές ανάσες οι λαϊκές οικογένειες δεν μπορούν να ανατρέψουν τα τραγικά αποτελέσματα της ασκούμενης πολιτικής.

Η οικογένεια της μαθήτριας συμμετείχε στο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), που η κυβέρνηση προπαγάνδιζε ότι θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια, αλλά με τα ελάχιστα τρόφιμα που εφοδιάστηκε δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τις διατροφικές ανάγκες της ούτε για δύο μήνες.

Η Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου μας ενημερώθηκε άμεσα από τη Διευθύντρια του σχολείου για το γεγονός και την ίδια στιγμή εφοδίασε με ικανή ποσότητα τροφίμων την οικογένεια της μαθήτριας, η οποία με πρωτοβουλία του Κοινωνικού Οργανισμού εντάχθηκε στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής δεκατιανού που υλοποιεί ο Δήμος και καλύπτει πάνω από 1.200 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης ο Δήμος μας πρότεινε να καλύψει τις ανάγκες όλης της οικογένειας

Συνεχίζουμε σταθερά με τα συνθήματα της μεγάλης πορείας κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα, “Δουλειά για όλους, Δουλειά με δικαιώματα”, “Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους”.

Το μέλλον μας τον 21ο αιώνα δεν μπορεί να είναι τα συσσίτια, η μια σακούλα τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων και τα ψίχουλα των προγραμμάτων “αντιμετώπισης” της φτώχειας».

 

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις