Πάτωσε η κυβέρνηση των “αρίστων”: 50η σε σύνολο 53 χωρών στη διαχείριση της πανδημίας, σύμφωνα με το Bloomberg

Κανένα σχόλιο

Στην 50η θέση μεταξύ 53 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (τελευταία στην Ε.Ε.) που περιλαμβάνει η κατάταξη του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg βρίσκεται πλέον η Ελλάδα όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημιας του κορονοϊου, με βουτιά 19 θέσεων τον τελευταίο μήνα. Στην κατάταξή του, που περιλαμβάνει τις 53 χώρες με ΑΕΠ μεγαλύτερο από 200 δισ. δολάρια, το Bloomberg αξιολογεί πληθώρα διαφορετικών παραγόντων, από τους θανάτους και τα τεστ, την αυστηρότητα του lockdown και τους περιορισμούς της κινητικότητας των πολιτών, αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομία. Παράλληλα, η Ελλάδα είναι η χώρα με το αυστηρότερο lockdown, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Bloomberg ανανέωσε στις 20 Δεκεμβρίου την κατάταξή του, Covid Resilience Ranking, που περιλαμβάνει τις 53 χώρες του πλανήτη με οικονομία μεγαλύτερη των 200 δισ. δολαρίων. Στα νέα στοιχεία, η Ελλάδα σημειώνει βουτιά 19 θέσεων και κατατάσσεται πλέον στην 50η θέση σε σύνολο 53, τελευταία στις χώρες της Ε.Ε., μία κάτω από την Ιταλία και πάνω μόνο από το Περού, την Αργεντινή και το Μεξικό.

Στη μεθοδολογία του, το Bloomberg λαμβάνει υπόψιν πληθώρα διαφορετικών παραγόντων, για να φτάσει στους πόντους που παίρνει κάθε χώρα στην αντιμετωπίση της πανδημίας. Υπολογίζονται οι θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού (30η η Ελλάδα πλέον αλλά με τεράστια αύξηση στο 2ο κύμα σε σχέση με το 1ο), η θνητότητα ανά κρούσμα τον τελευταίο μήνα (τελευταί η Ελλάδα), η αυστηρότητα του lockdown, οι εκτιμώμενες επιπτώσεις στην οικονομία και η πρόσβαση στο εμβόλιο.

"Sponsored links"

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα είχε μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου το αυστηρότερο lockdown μεταξύ των 53 χωρών, λίγο κάτω από τις Ιταλία και Γερμανία. Παράλληλα, η χώρας μας είναι ψηλά στο κομμάτι των εμβολίων, λόγω της ευρωπαϊκής υπόσχεσης για παράλληλο ξεκίνημα των εμβολιασμών, ενώ ώς προς την εκτιμώμενη ύφεση, αυτή τοποθετείται στο 9,5%, ποσοστό που πιθανότατα θα είναι χειρότερο.

Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Νέα Ζηλανδία, η Ταϊβάν, η Αυστραλία, η Νορβηγία και η Σιγκαπούρη.

Το δημοσίευμα σχολίασε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι «η ιδεοληπτική και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε μία νέα τραγωδία». Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Πολύ περήφανος” δήλωσε χθες ο κ. Κικίλιας για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας.

Πολύ περήφανος που από τον Νοέμβρη μέχρι σήμερα έχουμε χάσει 3.631 συμπολίτες μας.

Πολύ περήφανος που χθες έγιναν λιγότερα από 5.000 μοριακά τεστ.

Πολύ περήφανος που ενώ μίλαγε για 2 εκ δόσεις εμβολίου κάθε μήνα, τελικά θα έχουμε μόλις 1,265 εκ. εμβόλια μέχρι και τον Μάρτη.

Δυστυχώς το Bloomberg δεν συμμερίζεται την “περηφάνια” του. Στην κατάταξη για τον βαθμό επιτυχίας των χωρών, στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μας κατατάσσει τελευταίους στην Ευρώπη και συνολικά στην 50η θέση σε σύνολο 53 χωρών.

Η ιδεοληπτική και επικίνδυνη κυβέρνηση της ΝΔ οδηγεί τη χώρα σε μία νέα τραγωδία.

"Sponsored links"

Oλόκληρη η κατάταξη:

The Press Project

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις