22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πέθανε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονικής Λεωνίδας Πελεκανάκης από Covid-19

Ημερομηνία:

Σοκ στον χώρο της ιστιοπλοΐας αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, μιας και ο 58χρονος Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από την ζωή το πρωί της Πέμπτης, ύστερα από μάχη με την Covid-19.

Το πρωί της Πέμπτης (14/1) ο Λεωνίδας Πελεκανάκης σε ηλικία 58 ετών έχασε την μάχη με την Covid-19! Ο πρωταθλητής της ιστιοπλοΐας εδώ και σχεδόν δύο μήνες πάλευε με τον κορονοϊό αλλά τελικά δεν κέρδισε την μάχη.

Ο Ολυμπιονίκης μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε κανονικά μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και δεν είχε αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Ποιος ήταν ο Λεωνίδας Πελεκανάκης

Γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1962. Στον χώρο της ιστιοπλοΐας μπήκε από πολύ νωρίς κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Πειραιά. Αργότερα συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες (Finn, Star, Soling) και υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοιχτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Το 1984 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες και μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star!

Στην ίδια κατηγορία συμμετείχε τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (200) όσο και σε αυτούς της Αθήνας (2004). Και στις δύο διοργανώσεις πλασαρίστηκε στην 11η θέση (με τον Δημήτρη Μπούκη στην Αυστραλία και με τον Γιώργο Κοντογούρη στην Ελλάδα).

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης είχε αναδειχθεί και παγκόσμιος πρωταθλητής στο Soling το 1993 μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη.

Τα συλλυπητήρια της ομοσπονδίας και του Αυγενάκη για τον Λεωνίδα Πελεκανάκη

Τόσο η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία όσο και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον θάνατο του Λεωνίδα Πελεκανάκη.

«Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα θρηνεί σήμερα το θάνατο ενός καλού ανθρώπου και ενός μεγάλου αθλητή, Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη.

Ο Λεωνίδας αξιωματικός που υπηρετούσε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τίμησε με το ήθος του και την αξιοπρέπειά του το άθλημα της ιστιοπλοΐας. Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Λεωνίδα στη δίμηνη μάχη του στο νοσοκομείο, καθώς και στην άγρυπνο φρουρό του, την αδερφή του Ιωάννα.

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ι.Ο. απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του», ανέφερε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μέσω twitter έγραψε: «Απέραντη θλίψη για τον αδόκητο χαμό του Λεωνίδα Πελεκανάκη. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και 6ος Ολυμπιονίκης μας στο Λος Άντζελες νικήθηκε από τη μάστιγα του Covid 19. Τεράστια απώλεια για την ελληνική ιστιοπλοΐα και αθλητική οικογένεια. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο στα παιδιά και στους οικείους του»

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ