14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πέτρος Κόκκαλης από Χανιά: “Το σχέδιο μου είναι να δημιουργηθούν πυρήνες διαβούλευσης σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, ώστε να συνδέσουμε τις τοπικές με τις ευρωπαϊκές πολιτικές

Ημερομηνία:

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και το τμήμα Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης.

Στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κρήτη και των συναντήσεών του με φορείς του νησιού, ο κ. Κόκκαλης τόνισε τη σημασία της ψήφου στις ευρωεκλογές, ενώ δήλωσε σχετικά:

«Έχοντας δουλέψει στην τοπική αυτοδιοίκηση, είδα το κενό επικοινωνίας που υπάρχει μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και των τοπικών κοινωνιών. Αν έχω την τιμή να εκλεγώ ευρωβουλευτής, το σχέδιο μου είναι να δημιουργηθούν πυρήνες διαβούλευσης σε κάθε περιφέρεια της Ελλάδας, ώστε να συνδέσουμε τις τοπικές με τις ευρωπαϊκές πολιτικές».

Στη συνάντηση του Πέτρου Κόκκαλη με τον διευθυντή του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων, Γιώργο Μπαουράκη τέθηκαν τα θέματα της εκπαίδευσης των φοιτητών σε θέματα πρωτογενούς παραγωγής και καινοτομίας και της δημιουργίας της πρώτης μεσογειακής τράπεζας σπόρων ενδημικών φυτών, ενώ ο κ. Κόκκαλης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου και τα σπίτια φυσικής δόμησης, στα οποία διαμένουν οι φοιτητές.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον πρόεδρο, Σπύρο Σοφιανό και τον αντιπρόεδρο, Γιώργο Ευθυμίου της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης βρέθηκαν θέματα διαχείρισης του τουρισμού και θέματα υποδομών όσον αφορά την ενέργεια, το νερό και τα απορρίμματα.

Επίσης, ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης, κ. Μανώλη Πετράκη, για την προσπάθεια ανάδειξης και διαφύλαξης των ναυτικών παραδόσεων της Κρήτης, οι οποίες υπήρξαν πηγή εθνικής επιβίωσης και προόδου όλης της χώρας.

Ο κ. Κόκκαλης θα βρεθεί σήμερα Σάββατο στο Ρέθυμνο, όπου θα δώσει συνέντευξη τύπου με συνυποψήφιους ευρωβουλευτές και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Ανώγεια.

Την Κυριακή (05.05.2019) θα βρεθεί στο Ηράκλειο, όπου θα μιλήσει στην ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ «Ευρώπη της Αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πώς ήταν ο Σουδιανός δρόμος και πώς έγινε

Πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε φωτογραφίες από την κατάντια στον...

Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση με 159 «όχι»

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής επί...