13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Πέτρος Φιλιππίδης: Αύριο καλείται από τον Εισαγγελέα – Τα επόμενα βήματα και ο “άσσος” στο μανίκι

Ημερομηνία:

Στον εισαγγελέα καλείται να εμφανιστεί ο Πέτρος Φιλιππίδης. Πιθανότατα στη θέση του κωμικού ηθοποιού θα εμφανιστεί ο συνήγορός του, ζητώντας χρόνο, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον κωμικό ηθοποιό Πέτρο Φιλιππίδη, που έχει κληθεί αύριο για απολογία στον εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων (για τρεις κακουργηματικές πράξεις έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014).

Πληροφορίες ωστόσο θέλουν ο κωμικός ηθοποιός να μην προσέρχεται ο ίδιος στην εισαγγελία, αλλά να τον εκπροσωπεί ο συνήγορός του ζητώντας επιπλέον χρόνο, προκειμένου ο πελάτης του να προετοιμαστεί για την απολογία του.

Εντυπώσεις προκαλεί πάντως το ότι ο ίδιος ο ηθοποιός επικοινωνώντας με συναδέλφους του, φέρεται να δηλώνει ότι θα καταφέρει να ανατρέψει τις κατηγορίες που του έχουν ασκηθεί, καθώς έχει «άσσο» στο μανίκι του 54 μάρτυρες υπεράσπισης, που θα αντιστρέψουν το κατηγορητήριο.

Στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, που πρόσφατα υπέγραψε την πολυπόθητη σύμβασης εργασίας με το Εθνικό Θέατρο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό του συνεχίζουν να φτάνουν με αργό ρυθμό νέες καταγγελίες, που όμως αφορούν πλέον σε σκηνοθέτες κι όχι ηθοποιούς.

«Τον Μάιο μπορεί να έχουμε νέα επανεκκίνηση στο MeToo»

«Και στο αμερικανικό MeToo» εξηγεί στο Sputnik, ο Άρης Λάσκος, «έγινε μια “κοιλιά” μετά τον πρώτο μήνα».

«Έχει κοπάσει ο ρυθμός των καταγγελιών. Δεν θα γίνουν τα πράγματα, όπως φαίνεται, στο εξής, όπως με τον Λιγνάδη, εσπευσμένα» επισημαίνει.

«Τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων του Πειθαρχικού. Είναι ένα πιο ήσυχο στάδιο. Θα ανοίξουν οι συζητήσεις στις γενικές συνελεύσεις».

«Δεν ξέρει όμως κανείς τι θα γίνει σε ένα μήνα από τώρα» συνεχίζει. «Και στο αμερικανικό MeToo, μετά από μια περίοδο ησυχίας, άνοιξε νέος κύκλος. Τώρα μπαίνουμε στην ώρα των αποφάσεων».

Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ θα συζητηθούν οι υποθέσεις καταγγελιών για «άτομα που δεν είναι μέλη μας (ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συγγραφείς)» συνεχίζει.

«Τώρα που κλείνει το Πειθαρχικό τις τρεις πρώτες υποθέσεις» τονίζει ο κ. Λάσκος «εξετάζοντας και μάρτυρες, θα συνεδριάσουν για να βγάλουν προτεινόμενες αποφάσεις για την επόμενη συνέλευση το Μάιο. Εκεί μπορεί να έχουμε νέα επανεκκίνηση στο MeToo» προβλέπει.

sputniknews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...