20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Πίστευε ότι ο κορωνοϊός είναι φάρσα μέχρι που κόλλησε ο ίδιος και 13 συγγενείς του – Πέθαναν 2

Ημερομηνία:

Όταν ο Τόνι Γκριν αποφάσισε να διοργανώσει μία μικρή οικογενειακή συγκέντρωση τον Ιούνιο, το έκανε και εν μέρει λόγω του εκνευρισμού που του είχαν προκαλέσει οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό.

Στην περιοχή που ζει, στο Τέξας, δεν γνώριζε κανέναν που να έχει μολυνθεί τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν τα περισσότερα κρούσματα είχαν ως επίκεντρο την ανατολική ακτή, και σκέφτηκε ότι πρόκειται για hoax που διακινούσαν τα μίντια, όπως ο ίδιος έγραψε σε άρθρο του στην Washington Post.

Έτσι, ο 43χρονος και η σύντροφός του κάλεσαν τέσσερα άτομα στο σπίτι τους, τους γονείς από κάθε πλευρά, για να μείνουν το σαββατοκύριακο μαζί τους και να διασκεδάσουν τρώγοντας, βλέποντας ταινίες και περνώντας χρόνο στη λίμνη αφού για μήνες δεν είχαν συναντηθεί.

Μέσα σε λίγες μέρες ωστόσο, και οι έξι βρέθηκαν θετικοί σε τεστ για τον κορωνοϊό, όπως και οχτώ ακόμα άτομα από το ευρύ οικογενειακό τους περιβάλλον. Ο Γκριν μάλιστα ανέπτυξε σοβαρά συμπτώματα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για τρεις μέρες αφού ο ιός επιτέθηκε στο νευρικό του σύστημα, τελικά όμως κατάφερε να ανακάμψει. Ο πεθερός του και η πεθερά του ωστόσο δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί. Και οι δύο πέθαναν από την Covid-19.

Ο πεθερός του Γκριν, τον οποίο χαρακτήρισε ως «τον καλύτερό του φίλο», χρειάστηκε συμπληρωματικό οξυγόνο και βελτιώθηκε μέχρι που μια μέρα ο πνεύμονας του κατέρρευσε και ο άλλος γέμισε με υγρό, γεγονός που τον οδήγησε με αναπνευστήρα και μηχανική υποστήριξη. Μετά από σχεδόν δύο μήνες κατέληξε.

Σε συνέντευξη με τον Άντερσον Κούπερ στο CNN, ο Γκριν είπε ότι αισθάνεται ενοχή για το γεγονός ότι ήταν ο οικοδεσπότης της μάζωξης, παρόλο που κανείς δεν ξέρει ποιος ήταν ο πρώτος που κόλλησε τον κορωνοϊό. «Το συναίσθημα που έχω είναι κάπως σαν αυτό, θα έλεγα, που θα είχε ένας μεθυσμένος οδηγός αν σκότωναν την οικογένειά τους», είπε. «Ήταν ακούσιο. Αυτό ήταν το σπίτι μου. Σε αυτό συνέβη. Έτσι, ξέρετε υπάρχει μια αίσθηση ευθύνης».

Για τον ίδιο, η εμπειρία να βλέπει δύο μέλη της οικογένειάς του να πεθαίνουν από την COVID-19, ενώ και ο ίδιος νοσηλευόταν, άλλαξε την άποψή του για τον ιό. Ο Γκριν είπε ότι πρέπει τώρα να «γίνει το παράδειγμα» και να «ευαισθητοποιήσει» για τους κινδύνους όταν οι άνθρωποι αφήνουν σταματούν να φυλάγονται, ακόμα και όταν βρίσκονται με μέλη της οικογένειάς τους.

Με τις γιορτές των Ευχαριστιών και των Χριστουγέννων να πλησιάζουν, ο Γκριν συμβούλεψε μάλιστα τον κόσμο να πάρει «επιπλέον προφυλάξεις» και να κάνει τις οικογενειακές εκδηλώσεις, εάν είναι απαραίτητο, σε εξωτερικούς χώρους ή σε μεγάλο χώρο.

Όπως περιέγραψε πάντως ο ίδιος στο άρθρο του, αισθάνεται σαν να μην μπορεί να ξεφύγει από την Covid-19. «Διέλυσε την οικογένειά μας. Είναι παντού στο Facebook μου. Είναι οι εκλογές. Είναι ο Τραμπ. Είναι αυτό που συνεχίζω να σκέφτομαι», είπε. «Πόσα άτομα θα είχαν αρρωστήσει αν δεν είχα διοργανώσει ποτέ αυτό το Σαββατοκύριακο; Ένας; Ίσως δύο; Η θλίψη έρχεται σε κύματα, αλλά αυτή η ενοχή απλά παραμένει».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...