15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πίσω Σελίδες: Ιστορία (κωμικοτραγική) του ελληνικού Lockdown

Ημερομηνία:

Πίσω Σελίδες με τον Μάριο Διονέλλη. Καθημερινά στις 9 το πρωί στον ΚΡΗΤΗ FM 101,5

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Επιστρέφοντας από…  Ντουμπάι, ανοίγουμε το 2021 με Βασίλη Ραφαηλίδη, τώρα που ο Αδωνις μας καλεί να μην ρωτάμε πολλά για τον κορονοϊό αφού φέτος γιορτάζουμε τα «γενέθλια της επανάστασης του 1821»:

Από το βιβλίο «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους» διαβάζουμε μερικές λεπτομέρειες για το ποιοι πολέμησαν τους Τούρκους, που ίσως ξεχάσει να μας πει φέτος η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Από το κεφάλαιο για τον Κάνιγκ, τον υπουργό Εξωτερικών της Αγγλίας εκείνης της εποχής, παίρνουμε μερικές απαντήσεις στο γιατί δεν κλείσαμε τα σύνορα με τη Βρετανία όπως 40 χώρες και τώρα βρέθηκε και στην Ελλάδα το νέο, πιο μεταδοτικό, στέλεχος του κορονοϊού, που μας οδηγεί σε βαρύτερο lockdown.

Και κοίτα να δεις σύμπτωση: Στα χρόνια του Κάνιγκ οι Αγγλοι τραπεζίτες έριχναν και το πρώτο δάνειο στην επαναστατημένη Ελλάδα. Τώρα με το Brexit ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης καλεί τις βρετανικές τράπεζες από το City του Λονδίνου να εγκατασταθούν στην Αθήνα.

Είναι τώρα καιρός να κλείνεις τα αεροδρόμια για μια κωλο-μετάλλαξη του κορονοϊού και να χαλάσει η δουλειά;

Γενικά πάντως τον Βασίλη Ραφαηλίδη θα τον χρειαστούμε πολύ φέτος, που έχουν να ακούσουν τεράστιες μπαρούφες τα αυτιά μας με τους εορτασμούς του Αδωνι και της Γιάννας.

www.pisoselides.gr

Η εκπομπή υπάρχει και στο MixCloud μετα τις 11 το πρωί:

https://www.mixcloud.com/Marios_Dionellis/040121

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ