25.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Παγκρήτια σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων ενόψει και του αναπτυξιακού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Χανίων καλεί όλους τους αγρότες να συμμετάσχουν στη σύσκεψη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης την Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη στις 7.30 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων για να συζητήσουν για  τον περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης το επόμενου διαστήματος.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Όλα τα προηγούμενα χρόνια της οικονομικής κρίσης οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη μας πουλάνε το παραμύθι περί “εξόδου από τα μνημόνια” και  “δίκαιης ανάπτυξης”. Αυτή η “δίκαιη ανάπτυξη” στοχεύει αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και σε ό,τι αφορά ειδικότερα στον αγροτικό χώρο στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Αυτή ακριβώς την ανάπτυξη θα έρθει η κυβέρνηση να προπαγανδίσει στο περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο.

Για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους αυτή η “δίκαιη ανάπτυξη” θα είναι “μια από τα ίδια και χειρότερα”. Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις – ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια και πιο τσουχτερά φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα χαράτσια.  Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της  παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα λίγα χέρια μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων.

Με τους μαζικούς και σκληρούς αγώνες μας, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα,  στόχο έχουμε να βάλουμε κάποιο φρένο στην ΚΑΠ της ΕΕ και στη γενικότερη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων που μας οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η προοπτική  των αγώνων μας  βρίσκεται σ’ ένα άλλο, εντελώς διαφορετικό τρόπο ανάπτυξης στη χώρα μας, που θα εγγυάται σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα για τους αγροτοκτηνοτρόφους, παραγωγή επαρκών, φτηνών και ποιοτικών προϊόντων για τη διατροφή και την ένδυση του ελληνικού λαού, καθώς και πρώτων υλών για την ανάπτυξη της βιομηχανίας.

Σ’ αυτόν τον αγωνιστικό δρόμο και μ’ αυτή την προοπτική θα συνεχίσει να βαδίζει το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς και έχουμε επεξεργασμένα αιτήματα που τα διεκδικούμε συντονισμένα από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα.

Καλούμε τους Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο των Χανίων στην σύσκεψη της Παγκρήτιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με θέματα τον περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, τον νέο συνδικαλιστικό νόμο, τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς και το πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης το επόμενου διαστήματος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ