Παγώνουν για έξι μήνες τα δάνεια μόνο των συνεπών επιχειρήσεων – Εκτός της απόφασης οι ατομικές επιχειρήσεις

Κανένα σχόλιο

Εξάμηνη αναβολή για επιχειρήσεις που εξυπηρετούσαν κανονικά τις δανειακές τους υποχρεώσεις έως και το τέλος του 2019, ανακοίνωσαν οι τράπεζες. Η συγκεκριμένη αναστολή αφορά μόνο τα χρεωλύσια (δηλαδή τη δόση που αφορά στο κεφάλαιο) και όχι τους τόκους που θα καταβάλλονται, ενώ με επιπλέον περιορισμούς συρρικνώνεται περαιτέρω ο αριθμός των επιχειρήσεων που ευνοούνται από την απόφαση.

Συγκεκριμένα, για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση στην αναστολή καταβολής των δόσεων θα πρέπει:

  • Να είναι δανειακά ενήμερη μέχρι την 31η-12-2019 (άρα όσες επιχειρήσεις αδυνατούσαν να ανταποκριθούν εν όλω στις δανειακές του υποχρεώσεις αυτομάτως αποκλείονται)
  • Εκτός μένουν εκατοντάδες χιλιάδες ατομικές επιχειρήσεις καθώς η απόφαση προβλέπει μόνο τα νομικά πρόσωπα (ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ, Κοινοπραξίες, ΟΕ, ΕΕ).
  • Αυτές οι εταιρείες θα πρέπει να ανήκουν σε κλάδους που πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση. Συνεπώς οι ίδιες οι τράπεζες θα αποφασίζουν μετά από αίτηση του νόμιμου εκπροσώπου της κάθε εταιρείας αν θα ενταχθεί ή όχι στην αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσιο).

Η ανακοίνωση των Ελληνικών Τραπεζών:

"Sponsored links"

«Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.

Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες, ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή καταβολής των δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) που οφείλονται από σήμερα μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020. Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα».

tvxs.gr

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις