Παιδίατρο στους παιδικούς σταθμούς ζητά ο Δήμαρχος Πλατανιά

Κανένα σχόλιο

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης με έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, την Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), το οποίο κοινοποιείται στους Βουλευτές του Νομού Χανίων, ζητά να δοθεί λύση στο πρόβλημα που ανέκυψε ως προς τη νομιμότητα της ανάθεσης σε ιδιώτες γιατρούς της παρακολούθησης της υγείας των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Στον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (άρθρο 13 ΚΥΑ 1605/2002) προβλέπεται η υποχρέωση παρακολούθησης της υγείας των παιδιών από γιατρό, απαίτηση που τέθηκε από την ΕΕΤΑΑ και ως όρος χρηματοδότησης στο πλαίσιο της Δράσης «Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», στην οποία εντάσσεται η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών των Δήμων. Ωστόσο, το Ελεγκτικό Συνέδριο με πρόσφατη Πράξη του (66/2019 VII Τμήμα) έκρινε ως μη νόμιμη τη δαπάνη ανάθεσης των προαναφερόμενων και προβλεπόμενων από το Νόμο ιατρικών υπηρεσιών σε ιδιώτη γιατρό με το σκεπτικό ότι υποκρύπτει εξαρτημένη εργασία ορισμένου χρόνου. Αυτή η Πράξη δημιουργεί προφανείς κινδύνους για τη νόμιμη λειτουργία και τη χρηματοδότηση λειτουργίας των παιδικών- βρεφικών σταθμών.

Για τους παραπάνω λόγους, ο Δήμαρχος κ. Μαλανδράκης ζήτησε την άμεση νομοθετική παρέμβαση και ρητή διάταξη νόμου, στην οποία θα προβλέπεται και θα καθίσταται νόμιμη η σύναψη συμβάσεων παροχής υπηρεσιών παιδιάτρου για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Επιπλέον, ζήτησε τη νομιμοποίηση κάθε δαπάνης που πραγματοποιήθηκε από το έτος 2017 και εντεύθεν με αντικείμενο σύμβασης, την παροχή υπηρεσιών παιδιάτρου για τις ανάγκες λειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις