Παιδικό κανάλι ΚΙΚΑ στη Γερμανία: “Παιδιά, μάθετε τι είναι το Grexit” | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Καταλαβαίνεις ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην ευρωζώνη όταν το γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι για παιδιά ΚΙΚΑ εξηγεί τι είναι το Grexit.

Σε ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του καναλιού διάρκειας 1.25 λεπτά, με καρτούν εξηγείται στα παιδιά τι είναι αυτή η λέξη που ακούνε συχνά τον τελευταίο καιρό: “Grexit, είναι η έξοδος της Ελλάδας από την αποκαλούμενη ευρωζώνη”.

Και τι σημαίνει αυτό; ρωτά ξανά: “Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι στην Ελλάδα δε θα χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής το ευρώ”.

"Sponsored links"

KIKA

Και τότε, η Ελλάδα από μωβ που είναι, όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, γίνεται κίτρινη, όπως όλες οι χώρες εκτός ευρωζώνης και ένα βέλος δείχνει προς Τουρκία.

Μετά, έρχεται η δραχμή. Και όταν ρωτάνε, και τι θα συμβεί αν έρθει ένα grexit, τέσσερα καρτούν παίρνουν μία έκφραση ανησυχίας, βυθίζουν τους ώμους τους και αφήνουν να εννοηθεί πως είναι άγνωστο. “Κανείς δεν ξέρει προς το παρόν”

Δείτε το βίντεο:

tivi.de

Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο βίντεο προβλήθηκε στα πλαίσια της παιδικής εκπομπής Logo! του δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού KΙΚΑ. Η συγκεκριμένη εκπομπή παρουσιάζει τις κύριες ειδήσεις της ειδησεογραφίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες των παιδιών.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις