Παλιρροϊκή ενέργεια από τη Σελήνη στη Σκωτία

Κανένα σχόλιο

Το έργο MeyGen θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη συστοιχία παλιρροϊκής ενέργειας σε όλο τον κόσμο όταν τεθεί σε λειτουργία.

Αφού πρώτα εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 83 εκατ. δολαρίων η κατασκευάστρια εταιρείαAtlantis Resources πήρε και το πράσινο φως από την σκωτική κυβέρνηση και η κατασκευή του έργου αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του Ιανουαρίου.

Οι 269 υποθαλάσσιες γεννήτριες παλιρροϊκής ενέργειας θα εγκατασταθούν στο στενό με την ονομασία Inner Sound, μια λωρίδα νερού που χωρίζει το νησάκι Στρόμα του συμπλέγματος των Εβρίδων από το βορειοανατολικό άκρο της ηπειρωτικής Σκωτίας και θα καλύψουν μια υδάτινη επιφάνεια 3,5 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

"Sponsored links"

Όταν ολοκληρωθεί, η παλιρροϊκή συστοιχία υποθαλάσσιων γεννητριών, συνολικής ισχύος 398 Μεγαβάτ, θα παραγάγει καθαρή, αειφόρο ενέργεια ικανή να ηλεκτροδοτήσει 175.000 νοικοκυριά στη Σκωτία και να μειώσει αντίστοιχα τις εκπομπές ρύπων.

Σε αυτό το χάρτη μπορείτε να δείτε πού θα εγκατασταθούν οι γεννήτριες:

meygen-palirroiki-119887-1

Και θα μοιάζουν κάπως έτσι:

meygen-palirroiki-119887-2

Τις γεννήτριες κατασκευάζουν αυτή τη στιγμή δύο εταιρείες οι οποίες έχουν ήδη παράξει δύο πρωτότυπα ισχύος ενός Μεγαβάτ.

Οι τελικές γεννήτριες που θα εγκατασταθούν θα έχουν ισχύ 1,48 Μεγαβάτ έκαστη ώστε να φτάσουμε στα 398 Μεγαβάτ που θα είναι η συνολική ισχύς του έργου.

Τα 83 εκατομμύρια δολάρια που έχει εξασφαλίσει η Atlantis θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου που περιλαμβάνει την εγκατάσταση τεσσάρων γεννητριών του 1,5 Μεγαβάτ η καθεμιά στο στενό Pentland Firth της Σκωτίας. Αυτή η “φάση επίδειξης” της τεχνολογίας θα κλιμακωθεί ως τα 86 Μεγαβάτ.

Η εταιρεία φιλοδοξεί η σύνδεση με το δίκτυο να γίνει το 2016 και να εγκαταστήσει 60 γεννήτριες ως το 2020.

"Sponsored links"

econews

Στα : Επιστήμη

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις