21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΛΜΟΙ ΑΓΑΠΗΣ – Δημήτρη Κ. Τυραϊδή: «Του έρωτα αναστεναγμοί»

Ημερομηνία:

Γράφει ο Αρχιμανδρίτης
Ιγνάτιος Θ. Χατζηνικολάου
Θεολογος, τ. Λυκειάρχης

Γεννημένος για την αγάπη, σ’ όλη την πλατιά της έννοια, ο αξιόλογος και αξιοτίμητος Δημήτρης Τυραϊδής μας προσφέρει τακτικά τα όμορφα αυτά χτυποκάρδια και μας κάνει συνταξιδιώτες του. γιατί έχει τούτο το χάρισμα όχι μόνο να σε συναρπάζει, να σε συνεγείρει, αλλά και να σε μαγνητίζει σε σημείο που να παραδίνεσαι στην αγκαλιά του φτερωτού της αγάπης Ορφέα. Μεθάς με το νέκταρ της αγάπης και μαζί του ψιθυρίζεις: «Στης μοναξιάς την έρημο το βλέπω να προβαίνει σαν ήλιος και φωτίζεται η μαύρη μου ζωή Και μες στον πρώτο ύπνο μου θαρρώ πως κατεβαίνει ανάλαφρο από τον ουρανό κι έρχεται να με βρει». Όραμα μιας ανόρατης αγάπης, μα που παίρνει σάρκα και οστά και διαχέει την ύπαρξη και την μετουσιώνει «εις σάρκαν μία». Γινόμαστε σύζυγοι και ομόζυγοι, συμνέοντες και συμπορευόμενοι.

Ο γλυκύτερος ζυγός είναι αυτός της αγάπης, και ο δόκιμος συγγραφέας Δημήτρης Τυραϊδής είναι ό,τι καλλίτερος συμπορευτής και «σύζυγος». Στα πολύχρονα βαδίσματά μας στην ζωή διέγνωσα μια κρυφή δροσοπηγή αγάπης και έτσι συμβαίνει, και έτσι πορεύεται, κάτι που αξιολογούμε και ευφύμως καταθέτομε.

Αγαπά την φύση και πάντα τα εν αυτή και συνομιλεί μαζί τους. Ξέρει καλά να συννενοείται μαζί τους και να διδάσκεται πολλά απ’ αυτά. και είναι οι καλλίτεροι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, φτάνει να κατέχεις το κατάλληλο αφτί όπως ο Τυραϊδής. Εμείς «κωφάλαλοι», τα προσπερνάμε. Εκείνος στέκει και μιλά στο καθένα ξεχωριστά.

Οι αναστεναγμοί του δεν είναι από κάποια απελπισία, είναι από αγάπη και μόνο. Έχει κι αυτή τους στεναγμούς της μ’ αυτοί είναι σωστό ουράνιο άρωμα που σκορπούν ζωή και αγαλλίαση. Γι’ αυτό ο Δημήτρης είναι πάντα νέος και νεοπατεί κι εμάς, γι’ αυτό και τον ευχαριστούμε. Δεν περνά απαρατήρητος από την ζωή μας και διαβάζοντας τον ζούμε μια μουσική αρμονία στα σωθικά μας. Έχει την εξαίρετη επιτυχία να διαχέεται μέσα μας και να συνυπογράφομε όλες τις διακρίσεις του, τους επαίνους και τα πολυάριθμα βραβεία του.

Χαίρομε και εγκαυχόμαστε γιατί και ημείς και ο τόπος κοσμούμεθα από τέτοιους της ζωής και της αγάπης τροβαδούρους και πάντα ανεμένομε να δρέπομε τους γυλυκείς και εύκαρπους καρπούς των στοχασμών του. Ήδη έχει προς έκδοση και άλλα ποιήματά του. Μαζί με τα συγχαρητήριά μας εκφράζομε τον θαυμασμόν και τις ευχαριστίες μας. Πάντα άξιος και πάντα εύκαρπος και πολύκαρπος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...