ΠΑΜΕ Χανίων: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί»

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ αναφέρεται στα γεγονότα με την κατάληψη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας από δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τη στάση του Εργατικού Κέντρου Χανίων:

Την ώρα που η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ) ετοιμάζει χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία κάνει προσπάθεια να βάλει στον γύψο την εργατική τάξη . Η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χανιών(ΠΑΣΚΕ) έτρεξε να στηρίξει την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας για την τάχα αντιδημοκρατική στάση των σωματείων του στηρίζουν το ΠΑΜΕ και την παρεμπόδιση του δημοκρατικού δικαιώματος με προκάλυμμα την απόφαση του δικαστηρίου !!!

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού έχουν επιβεβαιώσει πολλάκις ότι είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των αναγκών του κεφαλαίου – των μεγαλοεργοδοτών. Είναι οι «εκλεκτοί» εταίροι των εργοδοτικών φορέων και των κυβερνήσεών τους. Οι υπερασπιστές του «εφικτού» και του «ρεαλιστικού» κάθε φορά που οι εργάτες διεκδικούν τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Οι «μαχητές» της «κοινωνικής και εργασιακής ειρήνης» κάθε φορά που οι εργάτες συγκρούονται με την εργοδοσία για να τα κατακτήσουν.

"Sponsored links"

Και για να εξηγηθούμε, η πλειοψηφία του ΕΚΧ :

  • Έχουν σωματείο που ψηφίζουν και για ΓΣΕΕ και για ΑΔΕΔΥ και μάλιστα μέλος του Δ.Σ του ΕΚΧ είναι και μέλος Ομοσπονδίας της δύναμης της ΑΔΕΔΥ.
  • Διπλοψηφούν σε διάφορα σωματεία για να φτιάξουν τους συσχετισμούς.
  • «Ανέχονται» πρόεδρο σωματείου που είναι διευθυντικό στέλεχος εταιρίας, που δηλώνει «να είναι καλά ο πρόεδρος της εταιρίας που μας δίνει δουλειά…»
  • Σωματείο που υπογράφει ΣΣΕ χωρίς να μπαίνει καν στον «κόπο» να ρωτήσει με Γ.Σ τα μέλη του.
  • Η συγκεκριμένη πλειοψηφία είναι αυτή που πέταξε έξω την «Ταξική Ενότητα» από την επιτροπή πρόσληψης προσωπικού .

Και άλλα πολλά… που τα γνωρίζουν τα έχουμε καταγγείλει στο τελευταίο συνέδριο του ΕΚΧ , αλλά και στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ

Άρα δεν μας προξενεί εντύπωση η ανακοίνωση στήριξης της πλειοψηφίας του ΕΚΧ στην πλειοψηφία του ΕΚΠ , άλλωστε εδώ ταιριάζει  αυτό που λέει η εργατιά «κόρακας  κοράκου μάτι δεν  βγάζει» .

Η κινητοποίηση των συναδέλφων μας στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει και αποτελεί απάντηση κάθε σωματείου και συνδικάτου, κάθε εργαζόμενου που αντιλαμβάνεται την ανάγκη μπροστά στην οξυμένη επίθεση που δεχόμαστε, να αναπτύσσεται ένα ρωμαλέο κίνημα, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Ένα κίνημα που θα ενώνει όλη την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, μέσα από την κοινή πάλη μας και τη σύγκρουση με τις πολιτικές της ΕΕ και της κυβέρνησης. Που στον αντίποδα των ατελείωτων θυσιών, στο όνομα της κερδοφορίας και της καπιταλιστικής ανάπτυξης, θα οργανώνει αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την ανάκτηση των απωλειών μας όλα αυτά τα χρόνια. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής- λαϊκής οικογένειας.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη από συνδικάτα μαζικά, μαχητικά, που θα υπερασπίζονται τα συμφέροντα της τάξης μας, γι’ αυτό απομονώνουμε με κάθε τρόπο, με την ψήφο και με τη δράση μας, τους μηχανισμούς της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων στο κίνημα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7:00 μ.μ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 10:00π.μ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ Ν. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις