15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πανέτοιμη η Περιφέρεια Κρήτης για τις εκλογές – 530.287 οι εκλογείς

Ημερομηνία:

Στην τελική ευθεία ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας Κρήτης για την προετοιμασία διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 και την γρήγορη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Συνολικά στην Κρήτη οι εκλογείς είναι 530.287 ενώ σήμερα ολοκληρώνεται από το προσωπικό της Περιφέρειας Κρήτης η διαδικασία συγκέντρωσης του εκλογικού υλικού (σάκοι) που από αύριο Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου θα παραδίνεται στους δήμους, και στη συνέχεια στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Το προσωπικό της Περιφέρειας συνεχάρησαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης που βρέθηκαν στο χώρο συλλογής-συγκέντρωσης του εκλογικού υλικού. Την ικανοποίηση της για την ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας εξέφρασε και η γενική διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για την εκλογική προετοιμασία δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Οι υπηρεσίες μας είναι πανέτοιμες για την διεξαγωγή των εκλογών σε όλη την Κρήτη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα, και το καλύτερο για την χώρα μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης: «Από την πλευρά μας εγγυούμαστε την απόλυτη εξυπηρέτηση των πολιτών –ψηφοφόρων για την άψογη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο εκλογικός μηχανισμός της Περιφέρειας είναι σε εγρήγορση».

4

Η Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Ελευθερίου:

«Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της προετοιμασίας του εκλογικού υλικού και στη συνέχεια περνάμε στη φάση αναμετάδοσης των αποτελεσμάτων, που σημαίνει ότι ελέγχουμε την προσέλευση των δικαστικών αντιπροσώπων αλλά και τη συγκέντρωση του εκλογικού υλικού. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ξεκινούν από αύριο την παραλαβή των σάκων από τους δήμους και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το Σάββατο το πρωί».

Τα εκλογικά αποτελέσματα την Κυριακή με το κλείσιμο της κάλπης, θα μεταδίδονται διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης, www.crete-ekloges.gr και σε αυτήν θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση μέσα ενημέρωσης και πολίτες.

Ο εκλογικός χάρτης στη Περιφέρεια Κρήτης-Σε 530.287 ανέρχονται οι εκλογείς-1.149 τα εκλογικά τμήματα

Ο συνολικός αριθμός του εκλογικού σώματος στην Περιφέρεια Κρήτης ανέρχεται σε 530.287 εκλογείς. Συγκεκριμένα ο αριθμός των εκλογικών τμημάτων είναι 1149, οι εκλογείς του άρθρου 27 (στρατιωτικοί κλπ) 3.125, οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στην Κρήτη είναι 1186 άτομα, ενώ οι ετεροδημότες εκλογείς Περιφέρειας που ψηφίζουν εκτός Κρήτης 6.960.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ