16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παναγιωτόπουλος: Η μονοσήμαντη επιμονή στην ατομική ευθύνη δεν είναι σωστή – Να καλυφθεί το τεστ κορωνοϊού από τον ΕΟΠΥΥ

Ημερομηνία:

Σε απολύτως οριακή κατάσταση βρίσκεται επιδημιολογικά η χώρα μας σύμφωνα τον επιδημιολόγο και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων, Τάκη Παναγιωτόπουλο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης, τόνισε ότι βρισκόμαστε στον προθάλαμο της χειμερινής περιόδου κάνει τα πράγματα οξύτερα.

Σύμφωνα με τον Τ. Παναγιωτόπουλο η μονοσήμαντη επιμονή στην ατομική ευθύνη δεν αποδίδει ούτε είναι σωστή αρχή Δημόσιας Υγείας, αλλά σε αυτή τη φάση είναι δραματικά αναγκαίο η Πολιτεία να στηρίξει τους πολίτες, καθώς υπάρχει και η πανδημική κόπωση που εντοπίζει και ο ΠΟΥ.

Σε αυτό το πλαίσιο απαιτείται πιο εύκολη πρόσβαση των πολιτών στη διενέργεια τεστ για κορωνοϊό και ιδιαίτερα για τους μαθητές που πάνε στο σχολείο.

Εξήγησε ότι η κατεύθυνση είναι τα παιδιά ακόμη και με λίγα σχετικά συμπτώματα, όπως έναν πυρετό πάνω από 37,5 να πηγαίνουν στο γιατρό και αν ο γιατρός κρίνει να κάνουν το τεστ.

«Αυτό σημαίνει ότι το τεστ πρέπει να είναι διαθέσιμο στον τόπο κατοικίας τους. Να μην πρέπει να συνωστίζονται στα νοσοκομεία για να κάνουν το τεστ».

Ο Τ. Παναγιωτόπουλος, εξήγησε ότι ήδη τα νοσοκομεία Παίδων έχουν κατακλυστεί από απλά περιστατικά και καθώς έρχονται και οι απλές ιώσεις του αναπνευστικού χρειάζεται τα τεστ να καλύπτονται από τα ταμεία, δηλαδή τον ΕΟΠΥ και να μπορούν να γίνονται στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πρόσθεσε ότι είναι δραματική η ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο καθώς δεν μπορεί ο γονέας να πληρώνει τεστ για το πρώτο και το δεύτερο επεισόδιο λοίμωξης για το παιδί του και μετά για το δεύτερο ή για το τρίτο παιδί του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...