25.8 C
Chania
Tuesday, April 23, 2024

Παναγιώτης Σημανδηράκης: Οι θέσεις του νέου Δημάρχου Χανίων για το Δημοψήφισμα, την “αριστεία”, το αεροδρόμιο Χανίων, την ενασχόληση με τα κοινά

Ημερομηνία:

Έχει ο καιρός γυρίσματα…

Πού να το περίμενε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης το 2015 όταν έγραφε ενάντια στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε για το δημοψήφισμα “Ελπίζω το χαρτί των ψηφοδελτίων να είναι ανακυκλώσιμo… Κρίμα είναι να πάει χαμένο” ότι το 2019 η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων θα καλούσε τους ψηφοφόρους να τον ψηφίσουν.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ο νέος Δήμαρχος Χανίων. Ακούσαμε πολλές ιδέες και προτάσεις, κάποιες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Όμως λίγα μάθαμε σχετικά με τις πολιτικές πεποιθήσεις του νέου Δημάρχου, και ίσως ορθώς γιατί μια μάχη για την αυτοδιοίκηση δε θα έπρεπε να επικεντρωθεί εκεί.

Όμως, τώρα είναι ο νέος Δήμαρχος. Και καλό είναι να ξέρουμε τι πιστεύει για μια σειρά ζητήματα.

Ευτυχώς, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης είναι ιδιαίτερα ενεργός στα κοινωνικά μέσα. Και έτσι, από εκεί μπορούμε να πάρουμε μια γεύση των πολιτικών πεποιθήσεων του νέου ανθρώπου που κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να εκλεγεί Δήμαρχος Χανίων.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, την κρίσιμη περίοδο λίγο πριν το δημοψήφισμα ήταν ξεκάθαρα ενάντια στην διεξαγωγή του αφού το θεωρούσε τμημα μιας τυχοδιωκτικής προσπάθειας της κυβέρνησης και ως εκ τούτου χαμένη υπόθεση:

Για τον κ. Σημανδηράκη, η απόφαση για το δημοψήφισμα φανέρωνε μία μη γνώση των κανόνων του παιχνιδιού από ανθρώπους που έδρασαν τυχοδιωκτικά. Χαρακτηριστικό και το μήνυμά του στο twitter:

 

"google ad"

Ιδιαίτερα χαμηλή ήταν η άποψή του και για τα άτομα που αποτελούσαν την κυβέρνηση:

Ο κ. Σημανδηράκης συμμετείχε στις διαδηλώσεις του “Μένουμε Ευρώπη”:

Την κρίσιμη πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ ο κ. Σημανδηράκης λίγο πριν το δημοψήφισμα με κείμενό του τασσόνταν υπέρ του “ΝΑΙ” κι ενάντια στις “κραυγές του λαϊκίστικου οπισθοδρομικού μετώπου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΧΑ”

Μιλούσε για “κόκκινο φασισμό” αναφορικά με τη ματαίωση εκδήλωσης της Άννας Διαμαντοπούλου τον Ιούνη του 2015 στα Χανιά:

Πολιτικά είναι ενεργός στο χώρο του ΠΑΣΟΚ από τα φοιτητικά του χρόνια ενώ στην πρόσφατη μάχη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, τον Νοέμβρη του 2017, συμπαρατάχθηκε με τον Ηρακλειώτη ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη με τον οποίο γνωρίζονται, όπως αναφέρει σε σχετική του ανάρτηση, από το 2004.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ κέρδισε η Φώφη Γεννηματά λαμβάνοντας ποσοστό 56% των ψήφων έναντι 43% που είχε λάβει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης δεν υποστήριξε απλά τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά συμμετείχε ενεργά στον αγώνα που έδωσε για την κατάκτηση της θέσης του προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Έγραφε σχετικά σε κείμενο στις 18 Νοεμβρίου του 2017:

Αύριο ψηφίζουμε με βαθιά πίστη οτι θα τα καταφέρουμε!

Αύριο ψηφίζουμε με βαθιά πίστη οτι θα δικαιωθεί η προσπάθεια της υπέροχης ομάδας των νέων εθελοντών που εδω στα Χανιά, όπως και σε όλη την Ελλάδα, έτρεξαν, αγχώθηκαν, ξενυχτησαν τους τελευταίους μήνες διεκδικώντας την ανανέωση της πολιτικής και προσώπων.

Είμαστε σίγουροι οτι αύριο θα αλλάξουμε σελίδα, θα αλλάξουμε γενιά.
Είμαστε σίγουροι οτι η Δευτέρα θα ειναι μια αισιόδοξη μέρα.

Καλη ψήφο σε όλους!
#mazi #nikos
http://www.nikos.vote

Έχει ταχθεί ενάντια στις προσπάθειες να έρθουν πιο κοντά οι χώροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΔΗΣΟ χαρακτηρίζοντας “ντροπή” τον χαρακτηρισμό “φίλιο κόμμα” που προσέδωσε ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Παπανδρέου για το ΚΙΔΗΣΟ:

Τάσσεται υπέρ της “Αριστείας”:

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η θέση του για την παραχώρηση του αεροδρομίου Χανίων στη Fraport αφού σε δηλώσεις που είχε κάνει στην κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου του 2014, ως Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, είχε ταχθεί ξεκάθαρα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τονίζοντας ότι:

“Νομίζω ότι έχει εξαιρετική σημασία πέρα από τον νομικό αγώνα που είναι ο βασικός αγώνας που δίνουμε για την διεκδίκηση και την παραμονή του αεροδρομίου υπό δημόσιο έλεγχο, έχει και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας. Αυτό το πράγμα προσπαθούμε σήμερα να αναδείξουμε, ότι δεν είναι ένα θέμα που αφορά μόνο τους φορείς, είναι ένα θέμα που αφορά την κοινωνία των Χανίων και του Ρεθύμνου.”

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=JhK7YSeafLg”]

Άραγε, και σήμερα επιμένει στις ίδιες θέσεις που είχε εκφράσει το 2014;

Ο κ. Σημανδηράκης έδωσε και μια συνέντευξη σε μαθητές του 19ου Δημοτικού Σχολείου. Εκεί, απάντησε αν του αρέσει η “δουλειά” του να ασχολείται με τα κοινά:

“Ναι, μου αρέσει η δουλειά μου. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν είναι δουλειά ή αν είναι κάτι άλλο. Το να ασχολείσαι με τα κοινά δεν θεωρείται από τον κόσμο ότι είναι μια δουλειά γιατί αν καταλήξει να είναι δουλειά θα έχεις την άμεση ανάγκη να κάνεις αυτή τη δουλειά. Όμως, όλοι εμείς που είμαστε εκλεγμένοι, σημαίνει ότι αύριο, μεθαύριο, στις επόμενες εκλογές, ίσως δε θα είμαστε. Άρα δε μπορούμε να συνδέουμε τη ζωή μας με μια δραστηριότητα και να την ονομάζουμε αυτή επάγγελμα. Θέλω λοιπόν να πω ότι ως ενασχόληση με τα κοινά, ως ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση, ναι, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Στιγμές όπως η σημερινή συνέντευξη είναι που με κάνουν ακόμα πιο ευχαριστημένο με αυτό που κάνω. Όταν σταματήσω να είμαι ευτυχισμένος με την ενασχόληση με τα κοινά, τότε θα βρω κάτι άλλο να κάνω. Ενδεχομένως να γίνω και εκπαιδευτικός, γιατί με την ενασχόλησή μου με το κομμάτι της παιδείας βλέπω ότι είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα.”

Παρακολουθήστε ολόκληρη την πολύ όμορφη συνέντευξη των μαθητών του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων από τον Φεβρουάριο του 2017 με τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη:

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=EvJgXE84hLU”]

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο  Παναγιώτης Σημανδηράκης ήταν ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος από τα Χανιά του συνδυασμού Αρναουτάκη το 2010 αφού είχε λάβει 6.267 ψήφους ενώ στις επόμενες περιφερειακές εκλογές είχε έρθει τρίτος σε ψήφους στα Χανιά λαμβάνοντας πάντως και πάλι ένα πάρα πολύ υψηλό αριθμό ψήφων που έφτασε τους 5.884.

Πάντως θα πρέπει να τονίσουμε ότι η πλειοψηφία των αναρτήσεων του Παναγιώτη Σημανδηράκη αφορούν δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Γιορτών Ρόκκας των οποίων υπήρξε εμπνευστής και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής αλλά και της οικογενειακής επιχείρησης.

Επίσης, υπάρχουν πολλες αναρτήσεις για πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την καινοτομία.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ