Πανελλαδική πρωτιά του Πανεπιστημίου Κρήτης στην απήχηση της έρευνας σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμός κατάταξη Πανεπιστημίων Times Higher Education

Κανένα σχόλιο

Παραμένει στην πρώτη θέση, ανάμεσα στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και καταλαμβάνει την 120ή θέση παγκοσμίως στο δείκτη της απήχησης της έρευνας

Στις 2 Σεπτεμβρίου 2020 ο διεθνής οργανισμός κατάταξης Πανεπιστημίων Times Higher Education (THE) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα κατάταξης σύμφωνα με τα οποία το  Πανεπιστήμιο Κρήτης καταλαμβάνει και πάλι την πρώτη θέση ανάμεσα στα 10 Ελληνικά Πανεπιστήμια που συμμετέχουν και  συγχρόνως διατηρεί την 351η-400η θέση παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διατήρηση της θέσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στη διεθνή κατάταξη είναι σημαντική καθώς φέτος συμμετείχαν 1.527 Πανεπιστήμια έναντι 1.396 πέρυσι.

Ο THE, από τους πιο έγκυρους διεθνείς οργανισμούς κατάταξης, δραστηριοποιείται εδώ και 17 χρόνια επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα σημαντικότερα ερευνητικά Πανεπιστήμια από τα περισσότερα από 20.000 Πανεπιστήμια που

"Sponsored links"

λειτουργούν διεθνώς.  Ο THE χρησιμοποιεί 13 δείκτες για την ποσοτικοποίηση της επίδοσης ενός Πανεπιστημίου στην έρευνα, τη διδασκαλία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνή του απήχηση.

Σε ότι αφορά την αποτίμηση της έρευνας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρέθηκε φέτος στην 120ή θέση παγκοσμίως με βάση τον δείκτη των αναφορών στο δημοσιευμένο έργο του επιστημονικού του δυναμικού, γεγονός που αποτυπώνει το υψηλής ποιότητας και διεθνούς απήχησης ερευνητικό έργο του Πανεπιστημίου, παρά την αύξηση των συμμετεχόντων πανεπιστημίων από την Ν.Α. Ασία και κυρίως την Κίνα.

Τα αποτελέσματα της κατάταξης πιστώνονται στη συνεχή προσπάθεια  της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να διατηρήσει την παράδοση της ποιότητας παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό και τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια.

Περισσότερες πληροφορίες: THE World University Rankings  & #THEUniRankings

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις