“Πανευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης για τους άστεγους”, ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Κανένα σχόλιο

“Πανευρωπαϊκή ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης για τους άστεγους”, ζητά με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά την άμεση λήψη μέτρων για να προστατευτούν πανευρωπαϊκά οι συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης και διαμένουν προσωρινά στους δρόμους.

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι αντιμέτωπες με το φάσμα της πανδημίας του κορωνοιού. Δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν μέχρι στιγμής νοσήσει από τον ιό ενώ η Ευρώπη μετράει ήδη χιλιάδες θύματα που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά.

"Sponsored links"

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί και ένα άλλο σημαντικό κοινωνικό φαινόμενο της εποχής μας που μαστίζει αρκετούς συνανθρώπους μας σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα έλλειψης στέγης και διαμένουν προσωρινά στους δρόμους (κάποιοι από τους οποίους, εδώ και χρόνια, κοιμούνται ακόμα και στα σκαλοπάτια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), βρίσκονται σε πολύ μειονεκτική θέση.

Όλοι αυτοί οι άστεγοι συνάνθρωποί μας εντάσσονται σε ιατρικά υψηλού κινδύνου πληθυσμούς λόγω των συνθηκών διαβίωσης τους και σε πάμπολλες περιπτώσεις της επιβαρυμένης υγείας τους. Σήμερα είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ σκύψουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σεβασμό στα σοβαρά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.  Εφόσον δεν ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία τους μπορούν να γίνουν φορείς της εξάπλωσης της νόσου.

Οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στο δρόμο συνήθως αποξενωμένοι από όλους, στερούνται της δυνατότητας πρόσβασης όχι μόνο σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης αλλά και σε υλικά καθαρισμού, ειδών υγιεινής και αντισηπτικά. Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ πρέπει να προστρέξουμε σε αυτά τα ευάλωτα άτομα που βιώνουν την ακραία φτώχεια γιατί είναι συλλογική μας ευθύνη η προστασία τους.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά, από την πανδημία του ιού, η ευάλωτη κοινωνική ομάδα των αστέγων και κατά συνέπεια οι Ευρωπαίοι πολίτες στο σύνολο τους;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις