15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Πανούσης: Έχουν ταυτοποιηθεί οι καταληψίες της Νομικής

Ημερομηνία:

Ότι ταυτοποιήθηκαν οι καταληψίες της Νομικής αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, περιγράφοντας παράλληλα την πολιτική που θα ακολουθήσει με τους μετανάστες στα κέντρα κράτησης

Ο κ. Πανούσης δηλώνει ότι οι καινούργιοι μετανάστες πρέπει να περάσουν από τα κέντρα, προσθέτοντας ότι «όλα τα κέντρα πλην της Αμυγδαλέζας μετατρέπονται εύκολα σε ανοικτές δομές».

«Η Αμυγδαλέζα αραιώνει, μένουν μέσα αυτοί που έχουν ποινικές εμπλοκές, ενώ εισέρχονται και άλλοι που πρέπει να περάσουν από ένα φίλτρο. Θα καταγραφούν ποιοι είναι και πόσοι είναι για να δούμε τι θα γίνει», συμπληρώνει ο αναπληρωτής υπουργός.

Απαντώντας στην ερώτηση για το εάν οι μετανάστες θα συλλαμβάνονται αφού παρέλθει το εξάμηνο της άδειας παραμονής, ο κ. Πανούσης τονίζει ότι θα ελέγχονται από την Αστυνομία.

Παράλληλα, επαναφέρει την πρότασή του για μερικό δικαίωμα εργασίας στις αγροτικές περιοχές στη διάρκεια του εξαμήνου.

Για την ήπια διαχείριση των αναρχικών διαμηνύει ότι «υπάρχει ένα όριο» και προσθέτει: «Το όριο δεν είναι τα καμένα αυτοκίνητα. Αν συνεχίσουν αυτό το βιολί, είναι δεδομένο ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να αφήνει αυτά τα πράγματα ατιμώρητα. Αν αυτοί θεωρούν ότι είμαστε σε πόλεμο, τότε η δημοκρατία, οι δομές της, η αστυνομία και τα δικαστήρια θα κάνουν την δουλειά τους».

Ο κ. Πανούσης συμπληρώνει επίσης: «Δεν θα αφήσουμε να καεί όλη η Αθήνα λέγοντας “δεν πειράζει, παλιά καιγόταν και ο Πειραιάς”».

Δηλώνει ότι διαφωνεί με τον κ. Παρασκευόπουλο που είχε μιλήσει για διάλογο με τους κουκουλοφόρους σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα».

Ο αναπληρωτής υπουργός αποκαλύπτει ότι η Αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τους καταληψίες της Νομικής και «θα μπουν όλοι στη δικογραφία» μαζί με το ζευγάρι από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη.

Ο κ. Πανούσης τονίζει ότι θέλει συζήτηση το θέμα της αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού και άλλων κρατουμένων, σημειώνοντας πως «θα πρέπει να υπάρχει ένα ενδιάμεσο όργανο ανάμεσα στον νόμο και την απόφαση του Συμβουλίου να απελευθερωθεί κάποιος».

Καταλήγοντας, τονίζει ότι έχει πει την άποψή του στον υπουργό Δικαιοσύνης και σημειώνει πως τέτοιοι νόμοι θα έπρεπε να συζητούνται στο υπουργικό Συμβούλιο και «να μην πηγαίνουν απευθείας στη Βουλή για ψήφιση».

thepressproject.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...