Παπαδογιάννης για Δημοτικό Γηροκομείο: Ψυχραιμία, δεν είναι ώρα για λαϊκά δικαστήρια! Η αλήθεια θα πρέπει να γίνει γνωστή…

Κανένα σχόλιο

Να μην μετατραπεί το “πληγωμένο” Γηροκομείο σε πεδίο πολιτικής αλλά κυρίως μικροπολιτικής αντιπαράθεσης ζητά με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Άρης Παπαδογιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης “Η Απάντηση… Τα Χανιά μας”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Σχετικά με τις εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες εβδομάδες με τα κρούσματα covid-19 σε μέλη του προσωπικού αλλά και τρόφιμους του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων, έχουμε να καταθέσουμε τα εξής:

"Sponsored links"

Η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Δημοτικό Γηροκομείο των Χανίων, προφανώς και μας προβληματίζει, τόσο ως Δημοτική Παράταξη αλλά και ως φυσικά πρόσωπα. Όταν εν μέσω πανδημίας, σ’ ένα σημείο αναφοράς σε ότι έχει να κάνει με την εξάπλωση του ιού, μετράς κρούσματα σε προσωπικό και τροφίμους αλλά φτάνεις και στο σημείο να θρηνήσεις μια ανθρώπινη απώλεια, η εξέλιξη αυτή από μόνη της «δείχνει» και παράλληλα αποδεικνύει αστοχίες και λάθη τα οποία στο σωστό χρόνο, θα πρέπει να συζητηθούν.

Αυτό που προέχει αυτή την ώρα, είναι όλοι ΜΑΖΙ να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην μετατρέψουμε το «πληγωμένο» Γηροκομείο, σε πεδίο πολιτικής αλλά κυρίως μικροπολιτικής αντιπαράθεσης. Πριν δικάσουμε και καταδικάσουμε πρόσωπα, πολιτικές και τελικές επιλογές, θα πρέπει να γίνουμε αρωγοί, για να ξεπεραστεί με ασφάλεια το πρόβλημα και το ίδρυμα, να επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.

Την συζήτηση αν θέλετε, στο σωστό χρόνο, θα πρέπει να την πάμε και αρκετά βήματα παραπέρα! Ακόμη και αυτή η «κανονικότητα» θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί και επιτέλους ως Δημοτικό «σύστημα» αυτής της πόλης, να κοιτάξουμε την κατάσταση στα μάτια και όχι να εξακολουθούμε να κρύβουμε την αλήθεια, «κάτω από το χαλί», όπως οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι συμβαίνει όχι μόνο τώρα, που το ίδρυμα αντιμετωπίζει έναν πολύ σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του ιδρύματος είναι προφανώς υπαρκτό, η κάλυψη ωστόσο αυτών των αναγκών σε μια περίοδο υγειονομικής κρίσης – με λύσεις τύπου fast track – δημιουργεί νέα δεδομένα, στα οποία πρέπει να σταθούμε και να δοθούν απαντήσεις. Η ώρα δεν επιτρέπει λαϊκά δικαστήρια, ούτε ο χώρος του Γηροκομείου είναι ο κατάλληλος για να «αναμετρηθούμε». Το ίδρυμα επιβάλλεται με κάθε κόστος να θωρακιστεί. Οι σωστές επιλογές που έγιναν θα πρέπει να υποστηριχθούν αλλά και η αλήθεια, οφείλουμε σύντομα να γίνει γνωστή.”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις