17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Παρά τα μέτρα για τον κορωνοϊό, κανονικά η διαδήλωση υπέρ των προσφύγων στις 21 Μαρτίου στα Χανιά

Ημερομηνία:

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή παρά τους περιορισμούς που έχουν τεθεί για την προστασία της δημόσιας υγείας προχωρά στην προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωσή της στις 21 Μαρτίου.

Σε σχετικό κείμενο αναφέρει:

Όχι στην ισλαμοφοβία! Η Κρήτη είναι νησί αντιφασιστικό! – Ανοίξτε τα σύνορα! Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι!

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων καταγγέλλειτην προσπάθεια οργάνωσης ρατσιστικής και ισλαμοφοβικής κινητοποίησης στο Ρέθυμνογια τις 15/3 όπως και κάθε απόπειρα να τρομοκρατηθεί το αντιρατσιστικό-αντιφασιστικόκίνημα.

Είχαν προηγηθεί ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσειςτόσοστα Χανιά όπου μαθητέςτουΛυκείουΝέας Χώρας δέχτηκαν επίθεση από μαθητέςάλλουλυκείουμε αφορμή αντιφασιστικό πανό που ανέρτησαν σεσχολικό αγώνα, όσο και στοΡέθυμνο όπου 4 αντιρατσίστριεςδιαδηλώτριες καταγγέλουνότιδέχτηκαν φασιστική και σεξιστική επίθεση από 15 κρανοφόρους πηγαίνοντας στην πορεία αλληλεγγύηςστους πρόσφυγεςτηνΠέμπτη 5/3.

Ο ηθικός αυτουργόςτωνσυγκεκριμένωνδράσεωνόσο και των ρατσιστικών και σεξιστικών επιθέσεων που πυκνώνουντοτελευταίοδιάστημα είναι η πολιτικήτηςκυβέρνησηςτης ΝΔ πουκάνει πλάτεςστους φασίστεςμετον ρατσιστικό πόλεμοστον Έβρο καθώςέχει βάψει τα χέρια τηςμετο αίμα δύοτουλάχιστον προσφύγων. “ Δεν περνάνε πρόσφυγες από τηΣυρία” έλεγε ο αρχιψεύτηςΠέτσας, τηνώρα που έπεφτενεκρός από σφαίρα ο πρόσφυγας από τηνΣυρία ΜοχάμαντΑλΑραμπ. Και δεύτεροςνεκρόςείναι ο μετανάστης από το Πακιστάν, ΜουχάμαντΖουλγκάρ. Προχώρησεσε βασανισμούς και εξευτελισμούς προσφύγωνμεδεκάδεςτραυματίες να στέλνονται στηνΤουρκία με βάρκεςτουστρατούενώ πολλοίξεγυμνώθηκαν για παραδειγματισμό!

Η κυβέρνησηΜητσοτάκηάνοιξετοδρόμοστους φασίστες βαφτίζοντας τουςσε “εθνοφύλακες “ και “ανήσυχους ακρίτες” οι οποίοι καίνεδομές αλληλεγγύηςσε πρόσφυγες, επιτίθενται σεεργαζόμενους και χτυπάνεδημοσιογράφους.

Ο ΜητσοτάκηςέχειτηνκάλυψητηςΜέρκελ και του Μακρόν, της ΕΕ σε αυτήνεκστρατεία. Εκείνωνδηλαδή που αιματοκυλούντους λαούςμετιςιμπεριαλιστικές επεμβάσεις αλλά και κάνουν πλάτησεΤραπεζίτες και μεγαλοκαρχαρίες. Ετοιμάζονται να ρίξουν ξανάεκατομμύρια για να τουςσώσουν από την κατρακύλα τουχρηματιστηρίουενώ ο κόσμος πεθαίνει από κορονοϊό!

Δεν θα αφήσουμετουςδρόμουςτων Χανίων, τουΡεθύμνου και ολόκληρηςτηςΚρήτης να μολυνθούν από τοδηλητήριοτου ρατσισμού, του φασισμού, τηςισλαμοφοβίας και τουσεξισμού! Γι’ αυτό παλεύουμεενάντια στις πολιτικέςτης ΕΕ και τωνκυβερνήσεων πουστρώνουντοδρόμοστην ακροδεξιά και τους φασίστεςκιενάντια στουςνεοναζί μαζίμε τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες και τουςμετανάστες, διεκδικώντας ανοιχτάσύνορα κιόχιστρατόπεδα συγκέντρωσης.

Συνεχίζουμεδυναμικάκι ανυποχώρητα οργανώνοντας τιςκινητοποιήσειςστα πλαίσια τηςΔιεθνούςΑντιρατσιστικής και ΑντιφασιστικήςΗμέρας στις 21/3 και στην πόλη μας (Πλ. Αγοράςστις 12μμ).

ΚΕΕΡΦΑ – ΚίνησηΕνωμένοιΕνάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (Χανιά)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ