17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Παρά την ομόφωνη απόφαση, δεν έχει αποσταλεί ακόμα η επιστολή για την ανάκληση του τίτλου του στον Χάινς Ρίχτερ; – «Η πλειοψηφία των Καθηγητών δεν ενστερνίζονται την απόφαση της ανάκλησης»

Ημερομηνία:

Αν και πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας Ζώρας έστειλε επιστολή στον Γερμανό καθηγητή Χάινς Ρίχτερ με την οποία τον ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες αφαίρεσης του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, κάτι τέτοιο φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει προχωρήσει.

Η απόφαση για ανάκληση του τίτλου του Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης πάρθηκε ομόφωνα ενώ υπενθυμίζουμε ότι είχαν εκδοθεί 13 ψηφίσματα από δήμους της Κρήτης και ένα από την Περιφέρεια Κρήτης, με αίτημα την άμεση ανάκληση του τίτλου από τον Χάινς Ρίχτερ ενώ έντονες ήταν και οι αντιδράσεις από όλη την τοπική κοινωνία.

Φαίνεται όμως ότι ταα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα αφού σύμφωνα και με τον Καθηγητή του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης κ. Δ. Ξενάκη και σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό εκπομπή του 984radio, η ομόφωνη απόφαση  στηρίζεται σε συγκεκριμένα σημεία, τα οποία αναφέρονται στη «μια σελίδα» με την οποία η Γενικής Συνέλευση Τμήματος των Καθηγητών αποφάσισε να ζητήσει εκ των υστέρων την ανάκληση του τίτλου του Καθηγητή Ρίχτερ.

Ο κ. Ξενάκης αφήνει ξεκάθαρες υπόνοιες πως η πλειοψηφία των Καθηγητών που ασκούν αυτή τη στιγμή την Διοίκηση του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης δεν ενστερνίζονται την απόφαση της ανάκλησης, παρά την απόφαση την οποία «αναγκάστηκαν» να συνυπογράψουν εξαιτίας της κατακραυγής.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, κ. Μυλωνάκης φαίνεται να ζήτησε από τον δικηγόρο του κ. Ριχτέρ να «μην τους βάζει όλους στο ίδιο σακί» υποστηρίζοντας πως «2-3 άτομα είναι αυτά που υποστηρίζουν την ανάκληση» .
 
Μάλιστα όπως αναφέρεται, κατονομάζει 8 άτομα που δεν επιθυμούν την ανάκληση.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο, ότι ο Κοσμήτορας της Σχολής είχε έρθει σε συνεννόηση με την κατάληψη εκείνης της περιόδου ανοίγοντας για συγκεκριμένα άτομα το Πανεπιστήμιο με σκοπό την αναγόρευση εν κρυπτό του Ριχτερ. Θυμίζουμε ότι είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις στην πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Χάινς Ρίχτερ ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας σε ένα κτίριο υπό κατάληψη και με μία διαδικασία εν κρυπτώ καθώς απουσίαζε και η πλειοψηφία των καθηγητών του τμήματος. Στο βιβλίο ο καθηγητής παρουσίαζε αυτούς που αντιστάθηκαν ως βάρβαρους και αγροίκους ενώ τους κατακτητές ως παραπλανημένους νέους, και “ιππότες”.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές από πολλές περιοχές της Κρήτης και της Ελλάδας όπως υπήρξαν και αρκετοί και εντός του πανεπιστημίου αλλά και από πολιτικούς χώρους που έσπευσαν να προασπίσουν το βιβλίο του καθηγητή και τη βράβευσή του.

Με πληροφορίες από parapolitikakritis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ