20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παρά “το τέλος των μνημονίων”… στην Αθήνα την Πέμπτη τα κλιμάκια των δανειστών

Ημερομηνία:

Στην Αθήνα θα βρεθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή, κλιμάκιο των δανειστών, όπου αναμένεται να περάσουν από το μικροσκόπιο μια σειρά από παροχές που έχουν σχεδιαστεί από την κυβέρνηση.

Τα κλιμάκια των δανειστών προκειται να «ξεσκονίσουν» τα δημοσιονομικά μεγέθη και να κάνουν τις εισηγήσεις τους για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, βάση των οποίων θα αποφασίσει το Eurogroup.

Στο μικροσκόπιο θα μπουν τα υπερπλεονάσματα για φέτος και το 2019, μέρος των οποίων αμφισβητεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Ελλάδα το 2017 κατέγραψε πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% του ΑΕΠ σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα ανήλθε στο 4,14% με βάση τους όρους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, ανέφεραν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ