19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Παρά το φιάσκο με Σερβία, δήμαρχοι της Αν. Μακεδονίας – Θράκης ζητούν άνοιγμα συνόρων με… Βουλγαρία

Ημερομηνία:

Το άνοιξε-κλείσε των συνόρων μας στον Προμαχώνα με τους Σέρβους τουρίστες όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, το μόνο που τελικά απέφερε είναι μια επικίνδυη πύλη εισόδου του κορωνοϊού στη χώρα μας, εάν κρίνουμε και από τα χθεσινά δεδομένα του ΕΟΔΥ με 20 κρούσματα από Σέρβους τουρίστες.

Πρόκειται για μια επώδυνη για τους επιχειρηματίες του τουρισμού και επισιτισμού εξέλιξη, καθώς από χθες επιβλήθηκε το κλείσιμο των συνόρων για τους Σέρβους που στην πατρίδα τους βιώνουν ανάκαμψη της νόσου, αλλά είναι μέτρο αναγκαίο για την ασφάλεια και υγεία στην Ελλάδα.

Ωστόσο την ίδια στιγμή, αμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και σταδιακή επαναλειτουργία των υπολοίπων συνοριακών σταθμών με Βουλγαρία και ταυτόχρονη τοποθέτηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ σ΄ αυτούς ζητούν Δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την κυβέρνηση μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήσαν την Δευτέρα Ιουλίου. Παράλληλα, καλούν την κυβέρνηση να μην ανοίξει το κλειστό τελωνείο των Κήπων και να απαγορεύσει την έξοδο Ελλήνων πολιτών (εκτός από ιδιαίτερες περιπτώσεις).

Η έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα μετά την πρόσφατη απαγόρευση διέλευσης τουριστών από τους συνοριακούς σταθμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, όπως αναφέρει το Έθνος.

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση, για την ανακήρυξη του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα Σερρών, ως μοναδικής οδικής πύλης εισόδου βαλκάνιων (κυρίως) τουριστών στη βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση αυτή προσκρούει σε όποια κοινή λογική και δεν μπορεί να σταθεί σε κάθε καλόπιστη κριτική. Και προφανώς δεν μπορεί κανείς στην Ελλάδα του 2020, να επικαλείται την αδυναμία συγκρότησης 2-3 κλιμακίων ελέγχου, ως αντίβαρο της οικονομικής καταστροφής εκατοντάδων τουριστικών επιχειρήσεων και χιλιάδων εργαζόμενων της Περιφέρειας μας» τονίζουν μεταξύ άλλων στο ομόφωνο ψήφισμά τους οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Παράλληλα, αποφάσισαν τον άμεσο καθορισμό συναντήσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς, καθώς και την ενημέρωση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου και των Βουλευτών της Περιφέρειάς, και «την πρόσκλησή τους σε έναν κοινό αγώνα ανατροπής της ζοφερής τουριστικής και όχι μόνο, προοπτικής, για την οικονομία των συμπολιτών μας».

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό πάντως για να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις στο πόδι που όπως φάνηκε στην περίπτωση της Σερβίας, τελικά οδήγησαν σε παλινωδίες και στροφή 180 μοιρών μέσα σε λίγες ημέρες από την κυβέρνηση,

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Amazon επενδύει 150 δισ. δολάρια σε υποδομές ΑΙ

Σχεδόν 150 δισ. δολάρια σχεδιάζει να δαπανήσει η Amazon τα επόμενα...

Χαμηλή αγοραστική δύναμη, φθηνή εργασία και ακρίβεια – Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι

Κακά μαντάτα για τα ελληνικά νοικοκυριά κομίζουν οι δείκτες...