21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρέμβαση Μάρως Δούκα κατά εκκένωσης Rosa Nera και ενάντια στην ξενοδοχοποίηση των μνημείων στο λόφο Καστέλι – “Aξίζει να είσαι νέος και να νοιάζεσαι πιο πολύ απ’ την καλοπέρασή σου για το κοινό μέλλον”

Ημερομηνία:

Ανάρτηση στη σελίδα της στο facebook, με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της σχετικά με τα σχέδια δημιουργίας ξενοδοχειακών μονάδων στο λόφο Καστέλι, μετά και την εκκένωση της κατάληψης της Rosa Nera, έκανε η κορυφαία Χανιώτισσα πεζογράφος Μάρω Δούκα.

H Μάρω Δούκα αντιδρά στα όσα εξελίσσονται τις τελευταίες μέρες στα Χανιά και κάνει μια γενικότερη τοποθέτηση σε σχέση με τα μνημεία και την «αξιοποίησή» τους.

«Είναι εμφανή στη φωτογραφία τα δυο κτίρια που θα διαμορφωθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο. Και όλοι εσείς οι Χανιώτες που χαίρεστε, πώς φαντάζεστε το “Μπαλκόνι των Χανιών”; Πάρκινγκ μήπως ή πισίνα ή ρομαντική καφετέρια; Και πώς θα πηγαινόρχονται οι ακριβοί τουρίστες στα σοκάκια του πανάρχαιου Καστελιού; Λίγα μέτρα πιο νότια, στην οδό Κανεβάρο, βρίσκεται ο ανασκαμμένος ιερός χώρος της αρχαίας Κυδωνίας. Και κάτι ακόμη. Το ιστορικό κτίσμα της 5ης Μεραρχίας, κτισμένο στα θεμέλια παλαιότερων κτισμάτων, είχε παραχωρηθεί στο Πολυτεχνείο Κρήτης προκειμένου χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Ιδρύματος και όχι για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις», γράφει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της:

Μάλιστα, με νέα της ανάρτηση στο facebook η Μάρω Δούκα πήρε και σαφή θέση υπέρ των διαδηλώσεων και αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει στην πόλη των Χανίων, σε ένδειξη αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera.

«Να πω ότι χαίρομαι; Θα πω μόνο ότι αξίζει να είσαι νέος και να νοιάζεσαι πιο πολύ απ’ την καλοπέρασή σου για το κοινό μέλλον, για τις αξίες και την ισορροπία σου στη ζωή που δεν προσβλέπει στο ξεπούλημα, για το νόημα της αλληλεγγύης, για τον σεβασμό στην ιστορία, στο περιβάλλον και στην ανεκτίμητη ομοψυχία της συνοδοιπορίας…», είναι το σχόλιό της.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...