15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παρέμβαση Χρυσοχοϊδη για τον ξυλοδαρμό 38χρονου Κρητικού που οι αστυνομικοί ΔΙΑΣ τον πέρασαν για Πακιστανό

Ημερομηνία:

«Καμία ανοχή στην αστυνομική βία, η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος» ήταν τα λόγια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη προς την οικογένεια του 38χρονου Γιώργου Παπαοικονόμου, ο οποίος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας  από δύο δικυκλιστές αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ στον κεντρικό δρόμο της Αμμουδάρας ενώ επέστρεφε από τη δουλειά με το μηχανάκι του.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους Μανόλη και Νικόλαο Λιανάκη, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, ο υπουργός βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία μαζί τους και παρακολουθεί στενά την υπόθεση.

Ο 38χρονος Γιώργος Παπαοικονόμου αύριο  το πρωί αναμένεται να εξεταστεί από ιατροδικαστή ενώ σήμερα  συνοδευόμενος από τον συνήγορο του, Νικόλαο Λιανάκη,  βρέθηκαν στο γραφείο της Εισαγγελέας Ηρακλείου  κ. Μαρίας Κοντόγγονα και στην συνέχεια στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου για την υποβολή μηνύσεως σε βάρος των δύο αστυνομικών της ΔΙΑΣ, οι οποίοι φέρονται σύμφωνα με την καταγγελία να τον ξυλοκόπησαν αναίτια στη μέση του δρόμου.

λιανακης

Ο δικηγόρος κ.Νικόλαος Λιανάκης

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του 38χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάφορα αδικήματα όπως για βία κατά υπαλλήλου, εξύβριση, απειλή, παράβαση του νόμου περί οπλοφορίας κλπ, παραπέμφθηκε να δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου και η υπόθεση αναβλήθηκε για τα τέλη Οκτωβρίου. Ως προς το αδίκημα της οπλοφορίας, οι δικηγόροι τονίζουν ότι οι αστυνομικοί βρήκαν ένα ψαλίδι κοπής υφασμάτων και δύο εξαρτήματα ηλεκτρικού εργαλείου (εργαλεία της δουλειάς) και τα «βάπτισαν» όπλα.

Τοπική ΕΛΑΣ: θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες

Από την τοπική ΕΛΑΣ διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ αυτό που κατέστη σαφές είναι ότι θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την ανάδειξη των πραγματικών περιστατικών χωρίς καμία προσπάθεια συγκάλυψης, όπως υπογραμμίζεται.

Θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία, καταθέσεις, μαρτυρίες, βιντεοληπτικό υλικό, ιατροδικαστική προκειμένου να εξαχθεί ένα ασφαλές πόρισμα.

Αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες. Πολλά καταστήματα της περιοχής παραμένουν κλειστά ενώ φέρεται να υπάρχει κάμερα που δείχνει κάποια στιγμιότυπα επιβίβασης του 38χρονου στο περιπολικό, όμως η ορατότητα είναι περιορισμένη λόγω της παρεμβολής μιας ελιάς.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ πάντως, οι οποίοι κατονομάζονται ως δράστες του ξυλοδαρμού, σκοπεύουν επίσης να κινηθούν νομικά και να υποβάλλουν μήνυση σε βάρος του 38χρονου. Υποστηρίζουν ότι δεν χτύπησαν τον καταγγέλλοντα, ζήτησαν να υποβληθεί σε έλεγχο και εκείνος αρνήθηκε, εξυβρίζοντας τον. Για το πώς προκλήθηκαν οι εκδορές και οι μώλωπες, δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση, εμμένοντας ότι δεν τον γρονθοκόπησαν, όπως τους κατηγορεί. Μάλιστα σχολιάζουν ότι θα ήταν ανόητοι να ξυλοκοπήσουν έναν πολίτη απογευματινές ώρες σε έναν κεντρικό δρόμο με αυτόπτες μάρτυρες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ