Παραιτήθηκε η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου

Κανένα σχόλιο

Η παραίτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), την οποία κατείχε από το 2013, ανακοινώθηκε επισήμως από το Ταμείο.

Σύμφωνα με το καταστατικό του Ταμείου, η θέση πρέπει να καλυφθεί εντός 60 ημερών, διαδικασία την οποία επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών.

Η παραίτηση της κυρίας Σακελλαρίου ζητήθηκε από την κυβέρνηση λόγω της δικαστικής εκκρεμότητας που έχει για δάνεια που χορηγήθηκαν σε επιχειρηματίες από τη Διοίκηση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όταν εκείνη εργαζόταν σε αυτό (σ.σ η εισαγγελέας κυρία Μαρία Σουκαρά-Κατσικάδη εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη 40 προσώπων για το θέμα ορισμένων μη εξυπηρετούμενων δανείων του ΤΤ, μεταξύ αυτών και της κ. Σακελλαρίου).

"Sponsored links"

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) της Παρασκευής 8 Μαΐου 2015, ανακοινώνεται η παραίτηση της κας Αναστασίας Σακελλαρίου από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.

Η κα Σακελλαρίου διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου από το Φεβρουάριο του 2013. Κατά τη διάρκεια της θητείας της ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, η συμφωνία των σχεδίων αναδιάρθρωσης και διασφαλίσθηκε η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες χρηματοοικονομικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τον καταστατικό νόμο του Ταμείου (ν.3864/2010), η θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου θα πρέπει να καλυφθεί εντός εξήντα ημερών, διαδικασία την οποία επιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών».

 

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις