23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Παραιτήθηκε ο Κώστας Γύπαρης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Ημερομηνία:

Ο Κώστας Γύπαρης, πρώτος σε ψήφους υποψήφιος βουλευτής με τους ΑΝΕΛ στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 στα Χανιά και πρώην βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Με δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα σημειώνει ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στους ασφυκτικούς εκβιασμούς των δανειστών οδηγώντας στην αποδοχή ενός μνημονίου το οποίο είναι αντίθετο στις θέσεις που υποστήριξαν οι ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει: “Η προσωπική μου αξιοπρέπεια και η μέχρι τώρα πορεία μου δε μου επιτρέπουν να ακολουθήσω σε αυτή την πορεία”

Πιο αναλυτικά ο κ. Γύπαρης σημειώνει τα εξής:

Φιλές και φίλοι

Οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις  ήταν  για μένα , όπως και για  πολλούς  συμπατριώτες μας εξαιρετικά απογοητευτικές .

Η κυβέρνηση  μαζί με τους Ανεξαρτήτους  Έλληνες , κίνημα με το οποίο πολιτεύτηκα στις Ευρωεκλογές του 2014 και στις τελευταίες εθνικές Εκλογές του Ιανουαρίου, υποχώρησαν στους ασφυκτικούς είναι αλήθεια , εκβιασμούς των δανειστών.  Το μνημόνιο που ψηφίστηκε είναι αντίθετο στις θέσεις που υποστηρίζαμε  και προτείναμε στον Ελληνικό λαό .

Η προσωπική μου αξιοπρέπεια και η μέχρι τώρα πορεία μου δεν μου επιτρέπουν να ακολουθήσω  σε αυτή την πορεία .

Για τους λογούς αυτούς παραιτούμε από μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων  και δεν θα συμμετέχω στις εκλογές αυτές .

Απέχω από κάθε διχαστικό λόγο. Περισσότερο  παρά ποτέ η Ελλάδα χρειάζεται ευρύτερες συναινέσεις που θα δώσουν τη δύναμη στην όποια ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει.

Όσο με αφορά παραμένω πολιτικά ενεργός , σταθερός στις άξιες του  κεντρώου  δημοκρατικού και πατριωτικού χώρο όπως μου επιβάλει η οικογενειακή μου παράδοση και η προσωπική μου πορεία.

Όλοι όσοι ασπαζόμαστε την ελληνική ιδέα ,την παράδοση και την ιστορία ,τις  άξιες μας , τον τρόπο ζωής μας και τα κουβαλάμε μέσα μας είμαστε αδέλφια και συναγωνιστές και τίποτα δε μπορεί και δε πρέπει να μας χωρίζει.

Ακόμη και αν σήμερα  η κοινωνία μοιάζει να απειλείται με διχασμό από κάθε είδους ακρότητες και φαντάγματα του παρελθόντος  και ψάχνουμε τη λύση  σε διαφορετικούς δρόμους είναι σίγουρο ότι αργά η γρήγορα θα είμαστε πάλι μαζί γιατί η Ελλάδα θα βρει τον τρόπο να μας  ενώσει όλους στην αγκαλιά της.

Καλή δύναμη σε όλους
ΚΩΣΤΑΣ ΓΥΠΑΡΗΣ
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...