“Παρακαλώ μην παρκάρετε. Θα καλέσουμε την τροχαία”: Απελπισμένοι κάτοικοι και καταστηματάρχες στον πεζόδρομο της Μπετόλο αναρτούν σημειώματα στους τοίχους | Φωτός

Κανένα σχόλιο

Απελπισμένοι κάτοικοι και καταστηματάρχες στον πεζόδρομο της Μπετόλο κολλάνε σημειώματα στους τοίχους με τα οποία παρακαλούνε όσους παράνομα παρκάρουν στις εισόδους των σπιτιών και των καταστημάτων τους να μην το κάνουν αυτό, γιατί αλλιώς θα καλέσουν την τροχαία.

Όμως, ουδείς συγκινείται, με αποτέλεσμα συνεχώς να δημιουργούνται εντάσεις με την ανυπαρξία της αστυνομίας να συντελεί στην αποτύπωση της εντύπωσης ότι ο πεζόδρομος δεν είναι τίποτ’ άλλο παρά ένα μεγάλο πάρκινγκ.

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές, με τα αμάξια, παρά τα σημειώματα, να συνεχίζουν να παρκάρουν στα συγκεκριμένα σημεία:

"Sponsored links"

Η κατάσταση αυτή δεν περιορίζεται στον πεζόδρομο της Μπετόλο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές στο παλιό λιμάξι με τα αμάξια να παρκάρουν όπου θέλουν, δίχως κανένα σεβασμό στους κατοίκους.

Κάποιοι, νοσταλγούν την περίοδο που υπήρχε δημοτική αστυνομία, άλλοι κατηγορούν ανοικτά τη δημοτική αρχή, ενώ μερικοί επιμένουν να μιλάνε για ύποπτη ανυπαρξία της αστυνομίας που αφήνει ατιμώρητους όλους αυτούς που παρκάρουν εντός του πεζόδρομου.

DSCF6622 Ένας από τους πιο πολυσύχναστους πεζόδρομους της παλιάς πόλης, μετατρέπεται σε σημείο πάρκινγκ αυτοκινήτων, ιδιαίτερα το χειμώνα όπου και δε λειτουργούν το πρωί η πλειοψηφία των καταστημάτων.

Στον πεζόδρομο της Μπετόλο το πρόβλημα εντάθηκε μετά την καταστροφή (σκόπιμη;) κολωνακίου στο οποίο έμπαινε αλυσίδα ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος. Μετά όμως από την απομάκρυνσή του, ο πεζόδρομος γεμίζει με παρκαρισμένα αμάξια, ειδικά τη χειμερινή περίοδο και τις βραδινές ώρες όπου λειτουργεί και μπαρ.

DSCF1039 Το κολωνάκι στην είσοδο του πεζόδρομου της Μπετόλο που για άγνωστο λόγο αφαιρέθηκε
DSCF5909 Πολλές φορές τα παρκαρισμένα αμάξια μπαίνουν και επί του κεντρικού πεζόδρομου της οδού Χάληδων δίχως καμία επίπτωση αφού η αστυνομία απουσιάζει
DSCF1057 Μόλις μια λωρίδα έχει μείνει από τον πεζόδρομο της Μπετόλο αφού το βράδυ αμάξια παρκάρουν και από τις δύο πλευρές
DSCF1056 Πολλοί από αυτούς που παρκάρουν δε νοιάζονται καν αν το αμάξι τους κλείνει την είσοδο στα σπίτια των μόνιμων κατοίκων. Συνήθως, αρκετοί από αυτούς περπατούν 5 βήματα για να καταλήξουν σε μπαρ της περιοχής

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζουμε αν μη τι άλλο φανερώνουν μία εικόνα που δεν τιμά την πόλη μας. Όταν κεντρικοί πεζόδρομοι στο παλιό λιμάνι είτε βρίσκονται υπό κατάληψη από καταστήματα ή μετατρέπονται σε πάρκινγκ για αυτοκίνητα, αυτό δε δείχνει ασέβεια μόνο στα δικαιώματα των μόνιμων κατοίκων και των πολιτών αλλά και στο ίδιο το μνημείο που αποτελεί η παλιά πόλη μας.

Όμως, υπάρχει ακόμη χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση. Θέληση υπάρχει;

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις