15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνέντευξη τύπου των τριών ηγετών Ελλάδας, Κυπρου και Αιγύπτου από την Ελούντα

Ημερομηνία:

Από την Ελούντα όπου πραγματοποιείται η 6η τριμερής Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, οι τρεις ηγέτες στέλνουν μήνυμα σταθερότητας στην περιοχή, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις εν όψει εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ

Κοινές δηλώσεις πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Ελ Σίσι στο περιθώριο της τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου, με φόντο τις τουρκικές πιέσεις εν όψει των ερευνών στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Aπό τις 10:00 μέχρι τις 11:30 έλαβαν χώρα τρεις διμερείς συναντήσεις μεταξύ Τσίπρα, Αναστασιάδη και Ελ-Σίσι.

Κατά τη συνάντηση του με τον κ.Αναστασιάδη, ο κ.Τσίπρας σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εστίασε στη στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας ενόψει της εξόρυξης στην κυπριακή ΑΟΖ, στις εξελίξεις σε σχέση με το Κυπριακό και στο συντονισμό των δύο χωρών στο πλαίσιο των τριμερών και πολυμερών σχημάτων της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ.Τσίπρα με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, η διμερής οικονομική συνεργασία (ειδικά η επέκταση των ελληνικών εξαγωγών και ελληνικές επενδύσεις στην Αίγυπτο δεδομένης της δημιουργίας του «Νέου Καΐρου» και της κατασκευής της δεύτερης Διώρυγας του Σουέζ) και βεβαίως οι διαβουλεύσεις για οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Στις 11:30 oι επικεφαλής των τριών αποστολών είχαν κατ’ιδίαν συνάντηση. Στη συνέχεια, συνοδευόμενοι από τους υπουργούς Εξωτερικών και Ενέργειας, συζήτησαν ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, περιφερειακής σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και σχέσεις ΕΕ – Αιγύπτου.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν διμερείς και τριμερείς συναντήσεις μεταξύ των υπουργών Ενέργειας, Ψηφιακής Πολιτικής, Οικονομίας και Ομογένειας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...