14.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Παραμονή Χριστουγέννων επανεμφάνιση Belvedere με υποσχέσεις για ανοικτή πρόσβαση σε όλους στην “Ακρόπολη των Χανίων” και πρόταση χωρίς πισίνα

Ημερομηνία:

Παραμονή Χριστουγένων κι ενώ οι αρχές του τόπου σχεδόν σύσσωμες έχουν ταχθεί ενάντια στην επένδυση στο Λοφο Καστέλι, η Belvedere έκανε την επανεμφάνισή της με επιστολή προς τον Δήμαρχο Χανίων που διέρρευσε και δημοσιοποιήθηκε σε ρεπορτάζ της Ευτυχίας Πενταράκης στο zarpanews.gr και με δημιουργια ιστοσελίδας “με σκοπό την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας κάτοικους των Χανίων και με σκοπό να ενημερώνει το κοινό για όλες τις εξελίξεις στις εργασίες που έχουμε αναλάβει”.

Προφανώς η στάση της εταιρείας είναι πολύ διαφορετική από αυτή που επεδείκνυε μέχρι πριν μερικούς μήνες αφού οι μεγάλες κινητοποιήσεις των Χανιωτών ενάντια στην επένδυση, η σύσσωμη αντίδραση των τοπικών αρχών, αλλά και οι αποκαλύψεις για τον σχεδιασμό της εταιρείας για δημιουργία πισίνας πάνω από την Αρχαια Κυδωνία και για μη ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών οδήγησε σε αναδίπλωση.

Κι έτσι, τώρα, επανέρχεται “με ειλικρινή πρόθεση για γόνιμη συνεργασία μακριά από κάθε είδους αντιπαραθέσεις που δημιουργούνται από την παραπληροφόρηση”.

Άραγε, πώς τεκμηριώνει τα περί “παραπληροφόρησης” η εταιρεία; Δεν δίνει καμία εξηγηση…

Όμως στο κείμενο που διέρρευσε που συνοδεύεται από μακέτες η πισίνα ως δια μαγειας εξαφανίστηκε ενώ πλέον δινεται έμφαση στο οτι θα υπάρχει ελεύθερη προσβαση στους πολίτες.

Λέει χαρακτηριστικά ο Shay Brosh, επικεφαλής της Belvedere, στην εισαγωγή της παρουσίασης απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Χανίων:

“…δίνουμε ζωή στα ιστορικά κτίρια στο Λόφο Καστέλι με ανοιχτή και ποιοτική πρόσβαση σε ένα λειτουργικό σύνολο, ανοικτό σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες”

Ενώ σε άλλο σημείο τονίζεται οτι:

“Στον σχεδιασμό έχουν ενταχθεί υπαίθριοι χώροι αναψυχής και περιπάτου, όπως παρατηρητήρια, υπαίθριο αμφιθέατρο πολλαπλών χρήσεων, χώροι εστίασης και χώροι πρασίνου. Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για την προσβασιμότητα των χώρων από ΑΜΕΑ ώστε να μπορούν όλοι οι πολίτες να απολαμβάνουν τον χώρο στο σύνολό του.”

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και το κείμενο το οποίο αναρτηθηκε σε σχετική ιστοσελίδα της εταιρείας (belvedere-dvlp.gr) που δημιουργήθηκε για την επένδυση στο οποίο μάλιστα τα κτίρια στο Λόφο Καστέλι αναφέρονται επανελλειμμένα ως “Ακρόπολη των Χανίων”, όπως δηλαδή αποκαλούν την τοποθεσία όσοι εναντιώνονται στην επένδυση για να τονίσουν την ιστορική βαρύτητα του χώρου.

Όπως σημειώνεται:

“Το αναπτυξιακό μας σχέδιο που θα ολοκληρωθεί σε 22 χρόνια, περιλαμβάνει μια σειρά από projects, ξεκινώντας από ένα ξενοδοχείο που θα διαφυλάξει την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος και φτάνοντας στη δημιουργία και συντήρηση -ανοιχτών στο κοινό- χώρων πολιτιστικού, ακαδημαϊκού, ερευνητικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα: κέντρο καινοτομίας, αμφιθέατρο, συνεδριακό κέντρο, βιβλιοθήκες, χώροι συνάντησης και εργασίας.

Όλες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με εντόπιους εργαζόμενους και προμηθευτές, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Και φυσικά θα γίνουν μετά την έγκριση από τις τοπικές αρχές, από τον έλεγχο και την έγκριση των αρχαιολογικών υπηρεσιών και υπό την επίβλεψη του τεχνικού τμήματος του Πολυτεχνείου.

Η σχεδίασή μας δίνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην ανοικτή και ποιοτική πρόσβαση στην Ακρόπολη των Χανίων για όλους τους πολίτες, με πρόθεση ο τόπος να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς και κεντρικό σημείο συνάντησης για την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης”.

"google ad"

Όταν οι μακέτες της εταιρείας για το τι θα γίνει στο Λόφο Καστέλι εμπεριείχαν και πισίνα
Η νέα πρόταση όπου ως δια μαγείας η πισίνα εξαφανίστηκε
Τι θα γίνει ανά σημείο της επένδυσης σύμφωνα με την επιστολη της εταιρείας προς τον Δήμαρχο Χανίων που δημοσιοποίησε το zarpanews.gr

 

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα που δημιούργησε η Belvedere Ε.Π.Ε. για την επένδυση στο Λόφο Κστέλι:

«Η Belvedere Ε.Π.Ε. είναι μια αναπτυξιακή εταιρεία που συνεργάζεται με μηχανικούς, αρχιτέκτονες, οικονομολόγους και σχεδιαστές, με πάθος για τη δημιουργία και με μεγάλο σεβασμό στην Ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου.

Οι επικεφαλής της ομάδας μας δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και ειδικότερα στα Χανιά από το 2013. Έχουν ολοκληρώσει αρκετά σημαντικά έργα ανανέωσης και αναστήλωσης, πάντα με σεβασμό στο χαρακτήρα του κάθε έργου και προστατεύοντας τα ιστορικά χαρακτηριστικά των κτιρίων και των χώρων, γιατί αυτά είναι που προσδίδουν σε κάθε χώρο την ιδιαίτερη αξία του.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η Belvedere Ε.Π.Ε. είναι υπεύθυνη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη του κτηριακού συγκροτήματος στην Ακρόπολη των Χανίων, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πρόκειται για μια σπουδαία ευκαιρία να προσφέρουμε σε έναν ιδιαίτερο χώρο που μπορεί να αποτελέσει μνημείο όχι μόνο του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ

Το αναπτυξιακό μας σχέδιο που θα ολοκληρωθεί σε 22 χρόνια, περιλαμβάνει μια σειρά από projects, ξεκινώντας από ένα ξενοδοχείο που θα διαφυλάξει την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος και φτάνοντας στη δημιουργία και συντήρηση -ανοιχτών στο κοινό- χώρων πολιτιστικού, ακαδημαϊκού, ερευνητικού και επιχειρηματικού χαρακτήρα: κέντρο καινοτομίας, αμφιθέατρο, συνεδριακό κέντρο, βιβλιοθήκες, χώροι συνάντησης και εργασίας.

Όλες οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με εντόπιους εργαζόμενους και προμηθευτές, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Και φυσικά θα γίνουν μετά την έγκριση από τις τοπικές αρχές, από τον έλεγχο και την έγκριση των αρχαιολογικών υπηρεσιών και υπό την επίβλεψη του τεχνικού τμήματος του Πολυτεχνείου.

Η σχεδίασή μας δίνει επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην ανοικτή και ποιοτική πρόσβαση στην Ακρόπολη των Χανίων για όλους τους πολίτες, με πρόθεση ο τόπος να αποτελέσει νέο σημείο αναφοράς και κεντρικό σημείο συνάντησης για την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Μετά το τέλος της περιόδου της ανάπτυξης/ενοικίασης, το συγκρότημα θα επιστρέψει στην πλήρη κυριότητα του Πολυτεχνείου.

ΤΟ ΗΘΟΣ ΜΑΣ

Είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε με κάθε θετικό τρόπο στην πόλη των Χανίων. Λειτουργούμε υπό το ισχυρό όραμα της δημιουργίας μιας σύγχρονης “Ακρόπολης” πολιτιστικής, φιλόξενης ακαδημαϊκής και οικονομικής ανάπτυξης, ενός εκκολαπτηρίου μεγάλων επιτευγμάτων για τα Χανιά και για όλους τους πολίτες τους.

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με σκοπό την επικοινωνία με τους συμπολίτες μας κάτοικους των Χανίων και με σκοπό να ενημερώνει το κοινό για όλες τις εξελίξεις στις εργασίες που έχουμε αναλάβει. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Σας ενημερώνουμε ότι εργαζόμαστε ώστε να καταστεί ασφαλές να ανοίξουν ξανά οι πύλες του Καστελλίου των Χανίων και να επιτραπεί το συντομότερο δυνατόν η ελεύθερη είσοδος σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες.

Σε αυτή την ιστοσελίδα θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.

Με τιμή
Belvedere Ε.Π.Ε.».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...