Παραχωρείται ο αιγιαλός στις επιχειρήσεις: Τραπέζια και καθίσματα μέσα στην παραλία

Κανένα σχόλιο

Την επέκταση του παραθαλάσσιου χώρου τον οποίο μπορούν να καταλαμβάνουν επιχειρήσεις αναμένεται να θεσπίσει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Επικαλούμενη τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που «επέβαλε» η πανδημία και δεδομένων των σοβαρών κατ’ επέκτασιν οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αυξήσει κατά 50% το όριο χρήσης του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις, ώστε να απλωθούν σε μεγαλύτερη απόσταση τραπεζοκαθίσματα και ξαπλώστρες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών δηλώνουν ότι η σχετική ΚΥΑ είναι έτοιμη και θα προβλέπει την αύξηση του χώρου του αιγιαλού στις επιχειρήσεις για υγειονομικούς λόγους και προκειμένου να απλωθούν τα τραπεζοκαθίσματα και οι ξαπλώστρες.

"Sponsored links"

Ωστόσο η «απάντηση» αυτή της κυβέρνησης στο αντικειμενικό πρόβλημα των επιχειρήσεων είναι αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για μια λανθασμένη επιλογή που δημιουργεί άλλα επίσης σοβαρά προβλήματα και στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στην δικαιωματική πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, δεδομένου μάλιστα ότι πρέπει να τηρούνται και εκεί οι αποστάσεις. Ταυτόχρονα, τίθεται θέμα και για το χρόνο εφαρμογής των μέτρων, καθώς σύμφωνα με τον αντίλογο ακόμη κι αν μια τέτοια «παραχώρηση» κρίνεται αναγκαία για να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Μάλιστα, η ανησυχία είναι εντονότερη, καθώς τον περασμένο Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου αναπτυξιακού νόμου επιχείρησε τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία «στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας» στην ακτογραμμή εις βάρος της κοινοχρησίας της. Μεταξύ αυτών, σχεδίαζε ρύθμιση με την οποία ο δημόσιος παλαιός αιγιαλός θα μπορεί να παραχωρείται σε ιδιώτες και να οικοδομείται.

Μετά όμως και τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την αντιπολίτευση, φορείς, οργανώσεις και πολίτες, οι τροποποιήσεις αποσύρθηκαν και το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις