Παρουσίαση αποτελεσμάτων υποβρύχιων αρχαιολογικών ερευνών στη Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Balos Beach Hotel, στην Καλυβιανή Κισσάμου, εκδήλωση, στην οποία επιστήμονες της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και του αμερικάνικου Woods Hole Oceanographic Institution θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των κοινών υποβρύχιων αρχαιολογικών ερευνών των δύο φορέων την τελευταία δεκαετία και θα αναφερθούν στη σημασία και την ιδιαιτερότητα της ενάλιας πολιτιστικής κληρονομιάς και των μεθόδων και τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό και χαρτογράφηση των ενάλιων πολιτιστικών αγαθών.
Αφορμή για την εκδήλωση αποτελεί η εν εξελίξει υποβρύχια αρχαιολογική έρευνα που πραγματοποιούν οι δύο φορείς, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Κρήτης και των Αντικυθήρων, με επίκεντρο τον κόλπο της Κισσάμου, προκειμένου να εντοπίσουν και καταγράψουν αρχαία ναυάγια και άλλα ποντισμένα πολιτιστικά αγαθά.

Θα μιλήσουν οι αρχαιολόγοι Brendan Foley και Θεοτόκης Θεοδούλου και ο γεωλόγος Jian Lin.

"Sponsored links"

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις