19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Παρουσίαση βιβλίου για τις περιηγήσεις στα Χανιά με ιστορικό περίπατο στην παλιά και νέα πόλη | Φωτός

Ημερομηνία:

Με μεγάλη επιτυχία και την συμμέτοχη δεκάδων φίλων παρουσιάστηκε το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το βιβλίο   Ιστορικές Περιηγήσεις Στα Χανιά του Χάρη Κ. Στρατιδάκη εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης.

Την παρουσίαση διοργάνωσαν οι εκδόσεις «ΠΕΚ- Πυξίδα της Πόλης» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων ενώ για το βιβλίο μίλησαν ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Σταμάτης Αποστολάκης, ο ιστορικός ερευνητής Μανόλης Μανούσακας και ο Σχολικός Σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Αντώνης Μυλωνάκης, την εκδήλωση συντόνισα ο εκδότης του βιβλίου Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Χάρης Στρατιδάκης  ταξιδέψε τους παρευρισκόμενους με μια προβολή – περιήγηση  σε μια ιστορία 55 αιώνων.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση τόσο γύρω από το ίδιο το βιβλίο όσο και για την αξία της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας.

Όμως η παρουσίαση του βιβλίου είχε και βιωματικό χαρακτήρα καθώς οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει  χθες Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11 το πρωί, έναν ιστορικό περίπατο στην παλιά και στη νέα πόλη των Χανίων.

Περίπου πενήντα άτομα κάθε ηλικίας, ανάμεσα τους και μια ομάδα μαθητών από το 4ο Γυμνάσιο Χανίων, απόλαυσαν μια όμορφη και ενδιαφέρουσα περιήγηση  αντιπροσωπευτικά μνημεία όλων των περιόδων. Ο Χάρης Στρατιδάκης και ο Μανώλης Μανούσακας για περίπου 2 ώρες μοιράστηκαν με τους παρευρισκόμενους μικρά και μεγάλα μυστικά της πόλης των Χανίων έχοντας ως αναφορά το βιβλίο του Ιστορικές Περιηγήσεις Στα Χανιά του Χάρη Κ. Στρατιδάκη εκδόσεις Πυξίδα της Πόλης.

Το βιβλίο είναι έκτασης 112 σελίδων, τετράχρωμο,  και περιέχει 280 φωτογραφίες και 24 σχεδιαγράμματα. Απευθύνεται σε καθέναν και καθεμιά που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ιστορία των Χανίων μέσα από τα σωζόμενα σήμερα μνημεία τους. Παράλληλα απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κοπιάζουν να δημιουργήσουν ιστορική συνείδηση στους μαθητές τους αλλά διαπιστώνουν ότι με τις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

__ ________ ___ _______ (_________ ___, 1864)

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ

Του Φώτη Ποντικάκη* 38 χρόνια μετά το πυρηνικό ατύχημα στο...

Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης: Πώς να προστατευτείτε από περιστατικά εξαπάτησης

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση  Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση...

Ρέθυμνο: 500 ευρώ γιατί έκαιγε υπολείμματα καλλιεργειών

Διαδοχικά είναι τα πρόστιμα στην Κρήτη για πυρκαγιάς που...