Πασπάτης: Το Βενιζέλειο δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Την μεγαλύτερη πίεση απ’ την αρχή της πανδημίας δέχεται το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Οι 23 νοσηλείες (18 στην κλινική Covid και 5 στην ΜΕΘ) φέρνουν το άνοιγμα και της δεύτερης κλινικής.

“Δεν έχει προηγούμενο (η πίεση)” είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής Βενιζελείου και συντονιστής της διαχείρισης όλων των περιστατικών Covid-19, Γρηγόρης Πασπάτης.

Η δεκάμηνη εμπειρία έχει βοηθήσει τους υγειονομικούς του νοσοκομείου να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση. “Αν δεχόμασταν την πίεση αυτή τον περασμένο Μάρτιο, θα ήταν πραγματικά καταστροφικό!” σχολίασε ο κ. Πασπάτης.

"Sponsored links"

Το δίμηνο που έχουμε μπροστά μας “είναι πιο σκληρό από αυτό που υπολογίζαμε” παραδέχθηκε.

Όπως ο ίδιος σημείωσε, οι αρκετοί ασθενείς που νοσηλεύονται “δείχνουν” ότι θα υπάρχουν πολλά περιστατικά στην κοινότητα, αρκετά εκ των οποίων ενδέχεται να είναι ασυμπτωματικά. Ο κ. Πασπάτης ανησυχεί ιδιαιτέρως και για κάτι άλλο: ο κορωνοϊός χτυπάει πλέον ολόκληρες οικογένειες!

“Τα πράγματα είναι υπό έλεγχο” για την ώρα, καθυσήχασε ο κ. Πασπάτης, καλώντας ωστόσο τον κόσμο “να μην έρχεται στο νοσοκομείο” αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.

Στο Βενιζέλειο εξάλλου ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα. Υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται να είναι μόνοι τους. “Ελάχιστοι συνοδοί” λοιπόν εκεί που πρέπει, είναι η άποψη του συντονιστή της διαχείρισης όλων των περιστατικών Covid-19.

Το βέλτιστο είναι στο νοσοκομείο να βρίσκονται μόνο οι ασθενείς και το προσωπικό, διότι η συγκυρία είναι δύσκολη σε ο,τι έχει να κάνει με τους κινδύνους διασποράς του ιού.

Cretalive

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις