ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ: Φτάνει πια η κοροϊδία με τις γερμανικές αποζημιώσεις

Κανένα σχόλιο

Την προκλητική στάση της Γερμανίας, που αρνείται να ικανοποιήσει το αίτημα για τις πολεμικές επανορθώσεις, αλλά και τη στάση αδράνειας και απραξίας των ελληνικών κυβερνήσεων, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ), σε ανακοίνωσή της με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου Β. Σταϊνμάγερ στη χώρα μας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Φτάνει πια η κοροϊδία με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

"Sponsored links"

Με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου κ. Σταϊνμάγερ στη χώρα μας και τις θέσεις που εκφράστηκαν, τόσο από τη γερμανική πλευρά, όσο και από την ελληνική, σχετικά με τις Γερμανικές οφειλόμενες πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας, η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγγέλλει τη Γερμανική στάση, που προκλητικά και προσβλητικά για τον ελληνικό λαό υποστηρίζει και προβάλει ότι, τάχα, το ζήτημα των γερμανικών οφειλών “έχει κλείσει”(!), αρνούμενη να ικανοποιήσει το διεθνώς αναγνωρισμένο δικαίωμα και αίτημα των Ελλήνων για τις γερμανικές πολεμικές επανορθώσεις. Έτσι και η έκφραση “συγνώμης” για τα εγκλήματα των γερμανών ναζί μόνο ως υποκριτική μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ δεν τους απαλλάσσει από την υποχρέωση ολόκληρης της υλικής αποκατάστασης των καταστροφών που προξένησαν στην Ελλάδα και τις πλήρωσε ο λαός της.

Δυστυχώς, η ανιστόρητη αυτή θέση και στάση της ΟΔ Γερμανίας ενισχύεται από τη μέχρι σήμερα στάση αδράνειας και απραξίας των ελληνικών κυβερνήσεων -και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ- που αποφεύγουν να θέσουν συγκεκριμένα το αίτημα και να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές, τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό αναγκαστικό δάνειο, αλλά και τις οφειλές στα θύματα των μαρτυρικών πόλεων και χωριών που προξένησαν ολοκαυτώματα.

Η επανάληψη, απλώς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο ότι “οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι νομικώς ενεργές και δικαστικά επιδιώξιμες και δεν τίθεται κανένα θέμα παραγραφής”, δεν αρκεί.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε ακόμα και να αναφέρει συγκεκριμένα για τις γερμανικές οφειλές… Η διαβεβαίωση της κυβέρνησης πως, προσεχώς, θα φέρει στη Βουλή για ψήφιση το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο δεν θέτει ζήτημα διεκδίκησης, γίνονται προεκλογικά ως μια ακόμη ανέξοδη υπόσχεση, αφού και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, δεν τολμούν για να μη διαταράξουν τη συμμαχία τους με την ΟΔ Γερμανίας, στα πλαίσια της ΕΕ και των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Το ζητούμενο και απαίτηση του Ελληνικού λαού και των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που εκφράζεται από την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ είναι η διεκδίκηση, με πρακτικές και συγκεκριμένες κινήσεις, των πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία. Απλές δηλώσεις κυβερνητικών και διαβεβαιώσεις που ξεχνιούνται την επόμενη, αντί υποβολής επίσημα σχετικού αιτήματος στις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας, μόνον ως κοροϊδία εκλαμβάνονται…

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ επισημαίνει ότι είναι απαράδεκτες και ενοχλητικές οι προσπάθειες της γερμανικής πλευράς να αντιμετωπίζουν με μια ανέξοδη “συγνώμη” τις ευθύνες τους, επιδιώκοντας να αμβλύνουν τα αισθήματα και τις διεκδικήσεις του λαού για την άρνηση των Γερμανικών Αρχών να ικανοποιήσουν το δίκαιο, ηθικά και πολιτικά, αίτημα για τις Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις που έχουν αποφασιστεί σε Διεθνείς Διασκέψεις μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Επίσης, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καταγγέλλει τη στάση αδράνειας και απραξίας όλων των μεταπολεμικών αστικών κυβερνήσεων και βεβαίως της σημερινής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αρνούνται έως σήμερα να διεκδικήσουν τις γερμανικές οφειλές. Απαιτούμε τώρα, σήμερα, να τεθεί επίσημα αίτημα προς τη γερμανική κυβέρνηση για την πληρωμή των οφειλόμενων πολεμικών αποζημιώσεων και την επιστροφή του κατοχικού δανείου και των κλεμμένων αρχαιολογικών και άλλων πολιτιστικών θησαυρών στη διάρκεια της κατοχής.

Ταυτόχρονα, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ χαιρετίζει την υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ, που σταθερά, από την αρχή της μεταπολεμικής περιόδου, από το 1945, παλεύει και διεκδικεί τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το ΚΚΕ, τελευταία, έφερε στην Ευρωβουλή την Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για την εξόφληση των γερμανικών οφειλών που, όμως, δεν συζητήθηκε και εξαιτίας της άρνησης της ελληνικής κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) να στηρίξει το αίτημα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Και αποκάλυψε αυτό που συγκαλύπτουν με το πόρισμα της Επιτροπής της Βουλής, ότι δεν θέτει τη διεκδίκησή τους.

Σε κάθε περίπτωση, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ -που εξασφάλισε και τη στήριξη της FIR στο αίτημά μας- θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών με όποιες πρόσφορες κινήσεις σε όλες τις κατευθύνσεις. Επιτέλους καλούμε την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα να διεκδικήσουν με συγκεκριμένες ενέργειες και παρεμβάσεις το δίκαιο και νόμιμο αίτημά μας για πληρωμή από την ΟΔ Γερμανίας των πολεμικών αποζημιώσεων στη χώρα μας».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις