ΠΕΔ Κρήτης: “ΝΑΙ” στη φιλοξενία προσφύγων σε σπίτια, “ΟΧΙ” σε δημιουργία στρατόπεδων συγκέντρωσης

Κανένα σχόλιο

Στο Ρέθυμνο συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό το νέο της σχήμα η ΠΕΔ Κρήτης με ιδιαίτερες αναφορές στο προσφυγικό και βασικό θέμα στην ατζέντα την συνέχιση με οποιονδήποτε τρόπο και ονομασία, του προγράμματος ΦιλόΔημος.

Αυτό που τονίστηκε και αποφασίστηκε ομόφωνα, αναφορικά με το προσφυγικό ήταν η φιλοξενία προσφύγων σε σπίτια ανά την Κρήτη, στα χνάρια του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που ήδη τρέχει με επιτυχία και όχι σε οποιεσδήποτε δομές ανοιχτού ή κλειστού τύπου.

«Ναι» στην φιλοξενία προσφύγων με πρότυπο το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ και όχι στη δημιουργία ανοιχτών και κλειστών κέντρων φιλοξενίας στο νησί, αποφάσισε ομόφωνα η ΠΕΔ Κρήτης που συνεδρίασε στο δημαρχείο του μητροπολιτικού δήμου Ρεθύμνου.

"Sponsored links"

Την απόφαση αυτή θα μεταφέρουν οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ την Τετάρτη στην Αθήνα.

Αυτό που τόνισαν οι αυτοδιοικητικοί της Κρήτης, είναι ότι το νησί προτίθεται να φιλοξενήσει πρόσφυγες κατατρεγμένους από τον πόλεμο ή και την κλιματική αλλαγή, όμως με όρους αξιοπρέπειας, σε κατοικίες σε διάφορα μέρη του νησιού, όπως ήδη συμβαίνει. Ανοιχτή η αγκαλιά της Κρήτης και για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, που αναμένεται να είναι 200 έως 400 στον αριθμό.

Αναφορικά με το πρόγραμμα ΦιλόΔημος, η ΠΕΔ Κρήτης ζητά να συνεχιστεί, αφού ήδη εκτελούνται 170 από τα 502 έργα συνολικά ανά το νησί και προς όφελος κυρίως των μικρών δήμων που σε διαφορετική περίπτωση δε θα μπορούσαν να εκπονήσουν έργα υψηλών προϋπολογισμών με τα πενιχρά τους έσοδα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις