16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πειραιάς: Θα ελέγχονται πλέον οι επιβάτες και τα οχήματα που ταξιδεύουν για Κρήτη

Ημερομηνία:

Έλεγχοι στις προβλήτες θα πραγματοποιεί η ασφάλεια του λιμανιού στον Πειραιά σε όσους επιβάτες και οχήματα επιβιβάζονται στα πλοία για Κρήτη, στις πύλες Ε-2, Ε-3 και Ε-4. Επιπλέον έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε να υπάρχουν χώροι που θα αποτρέπουν την όποια κυκλοφοριακή συμφόρηση, ενώ θα επιτρέπουν να γίνονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι απρόσκοπτα.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο σχέδιο ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων ISPS στις εν λόγω προβλήτες το οποίο και επικαιροποιεί ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Το συγκεκριμένο σχέδιο χρονολογείται ήδη από το 2004 και αφορά τον Επιβατηγό Λιμένα Πειραιά μετά από αξιολόγηση των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια προς την Κρήτη είναι διεθνών πλόων και ανήκουν στην κατηγορία Α και στα συγκεκριμένα πλοία έχει εφαρμογή ο κώδικας ISPS, όπως πρέπει να έχει εφαρμογή και στις λιμενικές εγκαταστάσεις, δηλαδή τις προβλήτες που δέχονται αυτά τα πλοία.

Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω κώδικας εφαρμόζεται αυστηρά σε όλα τα τμήματα του εμπορικού λιμένα, αλλά και του τομέα της κρουαζιέρας, όπου είναι αδύνατη η πρόσβαση σε μη έχοντες τα κατάλληλα παραστατικά έγγραφα που προβλέπονται για την είσοδο-έξοδο από τις ελεγχόμενες ζώνες οι οποίες και εποπτεύονται από τον ΟΛΠ.

Τις προβλήτες όπου θα εφαρμοσθεί το σχέδιο ασφάλειας του λιμανιού θα επισκεφθεί την επόμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλήρωσε μεγαλοεπιχειρηματίας την εγγύηση αξιωματούχου του ΟΣΕ;

του Μανώλη Κοττάκη Με τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος...

Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια την 49χρονη μητέρα που “έσβησε” ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισε σήμερα στα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και...

Βοήθεια από την Κρήτη για τους γύπες της ηπειρωτικής Ελλάδας

Τρεις νεαροί γύπες με προέλευση από την Κρήτη απελευθερώθηκαν...