15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Περίεργη δήλωση Τραμπ περί πυρηνικού πολέμου

Ημερομηνία:

Μόνο καθησυχαστικός δεν εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το πόσο ανήσυχοι πρέπει να είναι οι Αμερικανοί για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου με τη Βόρεια Κορέα μετά την επιθετική ρητορική βορειοκορεατών αξιωματούχων.

«Πάντα πρέπει να είναι κανείς ανήσυχος» ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στο Ουισκόνσιν ο αμερικανός πρόεδρος.

«Δεν ξέρεις ακριβώς με ποιον έχεις να κάνεις. Είχα μια καλή συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας και αυτή μου “είπε” πολλά και είδατε να συμβαίνουν πολλά. Έχουν μια αρκετά μεγάλη δύναμη, όχι ίσως μια τεράστια δύναμη αλλά μια καλή δύναμη σε σχέση με τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε τι θα συμβεί. Είναι μια περίεργη κατάσταση» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δεν παρέλειψε, δε, να ρίξει τα καρφιά του για τη στάση των προηγούμενων προέδρων των ΗΠΑ απέναντι στη Βόρεια Κορέα λέγοντας ότι «τώρα εγώ βρίσκομαι σε μια θέση όπου αυτός (σ.σ. ο Κιμ Γιονγκ Ουν) έχει πυρηνικά και εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό».

«Ας ελπίσουμε ότι θέλει την ειρήνη και εμείς το θέλουμε αυτό και αυτός είναι ο τελικός σκοπός μας, αλλά θα δούμε τι θα συμβεί» κατέληξε ο Τραμπ.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν λίγες ώρες μετά την εμπρηστική δήλωση του πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος έκανε λόγο για θερμοπυρηνικό πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή. «Οι αμερικανικές πράξεις μπορεί να οδηγήσουν σε πυρηνικό πόλεμο», δήλωσε ο Κιμ Ιν Ριόνγκ κατηγορώντας την κυβέρνηση της Ουάσινγκτον για κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ