“Περιβάλλον και τοπική οικονομία στο βωμό των εξορύξεων”: Εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων με ομιλητή τον Ολυμπιονίκη Νίκο Κακλαμανάκη

Κανένα σχόλιο

Η παγκρήτια δικτύωση «Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων» καλεί σε μια  ενημερωτική εκδήλωση την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα εξής:

Σκοπός μας είναι να ανοίξει επιτέλους στην κοινωνία δημόσιος διάλογος για τις εξορύξεις των υδρογονανθράκων, δηλαδή του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, από τις θάλασσες της Κρήτης και το δυσοίωνο μέλλον που θεωρούμε ότι επιφυλάσσει για το νησί μας το πετρελαϊκό λόμπι και οι πολιτικοί του υποστηρικτές.

"Sponsored links"

Δυστυχώς οι μόνες απόψεις που ακούγονται μέχρι στιγμής, είναι αυτές που προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εξορύξεις είναι θέμα εθνικής σημασίας, θα φέρουν οικονομική ανάπτυξη και δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για το περιβάλλον. Ίσως όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ήρθε η ώρα να ακούσουμε και μια άλλη άποψη.

Το θέμα θα αναπτύξουν με τεκμηριωμένο λόγο τρεις εξαιρετικοί ομιλητές, ο κάθε ένας από τη δική του σκοπιά:

– Ο ιστιοπλόος και δυο φορές ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, θα μιλήσει με θέμα «Κύματα αλλαγής, ωκεανός από ευκαιρίες για τα παιδιά μας!».

– Ακολουθεί ο Διευθυντής Ερευνών του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), Γεωλόγος και Ωκεανογράφος Χρήστος Αναγνώστου που θα επιχειρήσει να απαντήσει στο ερώτημα: «Τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κάτω απ' την Κρήτη: αυτό τώρα είναι καλό ή κακό;»

– Τέλος, ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος κινηματικών πρωτοβουλιών για ζητήματα ενέργειας Τάσος Κεφαλάς θα μιλήσει με θέμα «Εξορύξεις υδρογονανθράκων: μύθοι και πραγματικότητα».

Στην εκδήλωση θα προβληθεί επίσης ολιγόλεπτη ταινία και θα γίνει ελεύθερη συζήτηση.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις