22.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

«Περνούσα έναν γολγοθά, με κορόιδευαν επειδή ήμουν φτωχιά» λέει η 22χρονη – «Την επηρέασε η υπόθεση Γιακουμάκη» υποστηρίζει η συνήγορος | Βίντεο

Ημερομηνία:

Την κακή ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει περιέγραψε η 22χρονη μαθήτρια που μαχαίρωσε τις τρεις συμμαθήτριές της λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερη.

Η νεαρή κοπέλα, την οποία θα αναλάβει ψυχολόγος – ψυχίατρος, ο οποίος θα διαγνώσει την ψυχική κατάσταση της, θα δικασθεί στις 6 Ιουνίου.

Στην κάμερα δήλωσε απλά: «περνούσα ένα Γολγοθά…». «Με έλεγαν καλόγρια και με κορόιδευαν για την εμφάνισή μου, τα παλιά μου ρούχα, για όλα» εξηγεί η 22χρονη.

Στο ημερολόγιό της αναφερόταν σε βασανιστήρια που περνούσε από την ομάδα συμμαθητριών της. «Δεν θέλω να τους σκοτώσω, δεν θέλω να τους τραυματίσω, θέλω μόνο να τους κάνω να σταματήσουν» έγραφε ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μπορώ ως αδύναμος άνθρωπος να σταθώ στα πόδια μου και να τις αντιμετωπίζω».

Ο πατέρας και η μητέρα της ανέφεραν επίσης ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν πολύ άσχημα και της μιλούσαν εξευτελιστικά.

Η συνήγορός της Γιάννα Παναγοπούλου υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές κορόιδευαν την 22χρονη για την εξωτερική της εμφάνιση, την περιέπαιζαν επειδή φορούσε γυαλιά, την σχολίαζαν ότι δεν είναι τόσο όμορφη και δεν είχε τόσο καλή εξωτερική εμφάνιση όσο τα θύματά της. Σημείωσε δε ότι η 22χρονη ήταν πολύ καλή μαθήτρια, καλύτερη από τα υπόλοιπα κορίτσια.

«Την επηρέασε η υπόθεση του Βαγγέλη»

Αυτό που την ώθησε να επιτεθεί, υπογράμμισε η συνήγορος, ήταν ότι τις τελευταίες ημέρες στο σχολείο γίνονταν συζητήσεις για το θέμα του σχολικού εκφοβισμού λόγω της επικαιρότητας αλλά και της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Η ίδια έχοντας πέσει θύμα του σχολικού εκφοβισμού και ασπαζόμενη το γεγονός ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται κανείς δεν αφουγκράζεται τη δεινή της ψυχολογική θέση στην οποία έχει περιέλθει προσπάθησε να εξηγήσει στις καθηγήτριές της την κατάσταση την οποία περνούσε. Όμως ένιωθε ότι κανείς δεν την αντιλαμβανόταν και δεν αφουγκραζόταν τη δεινή της ψυχολογική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει» τόνισε η Γιάννα Παναγοπούλου.

Πρόσθεσε ότι «αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς και είχε πάει στο σχολείο κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος όπου είχε μιλήσει με την 22χρονη και η ίδια είχε πει αυτά που περνούσε». «Δεν ήταν κάτι το εφήμερο και το προσωρινό» τόνισε υπογραμμίζοντας ότι «δεν ήταν μία κατάσταση των τελευταίων ημερών ήταν μία χρόνια κατάσταση».

Η συνήγορος ανέφερε επίσης ότι η 22χρονη επανειλημμένως είχε εκφράσει και γνωστοποιήσει την κατάσταση την οποία περνούσε στον διευθυντή της σχολής της και στους καθηγητές, όμως κανείς δεν ασχολιόταν με την ίδια, αλλά μόνο με τα θύματα, τις συμμαθήτριές της που την ενοχλούσαν.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=hL–YW0lCoc”]

Το ξέσπασμα της μητέρας

Η μητέρα της κοπέλας μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες δήλωσε η κόρη είχε πέσει θύμα bullying και ότι ο λόγος που την πειράζανε ήταν γιατί ήταν συνεσταλμένο κορίτσι, χωρίς φιλίες.

"google ad"

«Δύο χρόνια σε αυτό το σχολείο που ερχότανε είχε πρόβλημα η κόρη μου.Την πειράζανε πολύ άσχημα, αλήτικα, πρόστυχα, με βρισιές. Εγώ που είμαι 53 χρόνων τέτοιες βρισιές στον κόσμο δεν είδα», εξηγεί η μητέρα της.

Οταν οι δημοσιογράφοι τη ρωτούν γιατί πειράζανε την κόρη της εκείνη απαντά «Γιατί την πειράζανε; Η κόρη μου έχει φτάσει 22 χρονών και δεν έχει φίλες ούτε στο κινητό της, γιατί είναι σοβαρός ο χαρακτήρας της. Την πειράζανε για τα ρούχα της, γιατί δεν φοράει ανοιχτά, γιατί δεν βάζει μέικαπ, γιατί δεν έχει φίλο».

Ξεσπά και λέει ότι το φταίξιμο είναι δικό της καθώς της έλεγε να κάνει υπομονή γιατί της εξηγούσε «κάνε υπομονή να πάρεις ένα χαρτίγιατί είναι δύσκολα χρόνια κορίτσι μου, μωρό μου».

Η μητέρα της παραδέχεται ότι κάποια στιγμή η κόρης της είχε δει ψυχολόγο, μετά από το περιστατικό που συνέβη πέρυσι

Για τα μαχαίρια που βρέθηκαν μέσα στην τσάντα της η μητέρα της είναι σίγουρη ότι κάποιοι άλλοι το έβαλαν μέσα. «Εγώ της έδωσα την τσάντα, όπως κάθε μέρα, δεν είχε μέσα μαχαίρια. Το μαχαίρι δεν ήταν από το σπίτι. Το έβαλαν επίτηδες μέσα στην τσάντα της από το σχολείο». 

«Δεν περίμενα να φτάσει σε αυτό το σημείο», λέει ο πατέρας της 22χρονης 

Στα δικαστήρια έφτασε ο πατέρας της Μαρίας Γιώργος Κουσίδης ο οποίος δήλωσε πως η κόρη του έπεφτε θύμα εκφοβισμού και λεκτικής βίας και πως σαν γονιός γνώριζε την κατάσταση αλλά δεν περίμενε πως θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Ο Γιώργος Κουσίδης, νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο MEGA, δικαιολόγησε την κόρη του λέγοντας ότι δεχόταν επιθέσεις από συμμαθητές της λόγω της καταγωγής και της εμφάνισής της, ενώ για το περιστατικό τόνισε ότι «κάτι πολύ μεγάλο έγινε και αντέδρασε έτσι». 

Υποστήριξε ότι το παιδί του «ήθελε να φύγει από τη σχολή γιατί την κορόιδευαν και την έβριζαν». 

Διευθυντής της Σχολής ΟΑΕΔ: Την είχε δει ψυχολόγος

Για την 22χρονη μίλησε και ο διευθυντής κάνοντας λόγο για ένα ευαίσθητο κορίτσι. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι «και πέρυσι είχε ξαναδημιουργηθεί θέμα» και έγιναν έγιναν επαφές με τη μαθήτρια, τις άλλες μαθήτριες και τους γονείς και βγήκε απόφαση να παραμείνει η μαθήτρια στο σχολείο υποστηριζόμενη από ψυχολόγο. Σύμφωνα με τον κ. Γισδάκη, οι ειδικοί αποφάνθηκαν να μείνει στο σχολείο και να παρακολουθείται διακριτικά.

Τι λέει συμμαθητής της κοπέλας

Συμμαθητής της κοπέλας, ο οποίος βρισκόταν μπροστά στο συμβάν περιέγραψε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι πριν η σπουδάστρια αρπάξει το μαχαίρι και αρχικά τραυματίσε τη μία κοπέλα στο χέρι είπε: «Επειδή είμαι πολύ καλοπροαίρετος άνθρωπος, σήμερα θα γελάσετε για τελευταία φορά».

 Και η δεύτερη μαθήτρια τραυματίστηκε στο χέρι όταν έβαλε μπροστά τα χέρια της καθώς η 22χρονη έστρεψε το μαχαίρι προς την καρδιά της. «Το τρίτο περιστατικό δεν πρόλαβα να το δω γιατί είχα βγει έξω για να βοηθήσω τη δεύτερη κοπέλα που είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά» είπε και πρόσθεσε πως δεν χτύπησε τυχαία τις κοπέλες, αλλά ότι είχε σκοπό να πάει στις συγκεκριμένες κοπέλες.

Ο φοιτητής εξήγησε ότι πέρυσι είχε γίνει κάποια παρεξήγηση ανάμεσα στη Μαρία και μια κοπέλα, όπου η 22χρονη μετά από αυτό περιστατικό «δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της».

Σχετικά με τους λόγους που την οδήγησαν στην ενέργεια αυτή ο φοιτητής μίλησε για μια παρεξήγηση που έγινε πέρυσι με τη Μαρία και μια κοπέλα.

Περιέγραψε την 22χρονη επιτιθέμενη, σαν μια κοπέλα ήρεμη, κλεισμένη στον εαυτό της που δεν είχε προκαλέσει κανένα πρόβλημα αλλά μετά το περυσινό περιστατικό έγινε πιο αντιδραστική και “δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί της”.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπτωση bullying, με την 22χρονη να πέφτει θύμα συνεχών οχλήσεων και πειραγμάτων, τα τελευταία δύο χρόνια.

Στο αυτόφωρο με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οδηγήθηκε η 22χρονη.

Από φτωχή οικογένεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 22χρονη είναι από φτωχή οικογένεια και μένει σε σπίτι χωρίς ρεύμα, ενώ στη διάρκεια της χθεσινής της κατάθεσης στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, ήταν συνεχώς τρομαγμένη και ξέσπαγε σε λυγμούς. Υποστήριξε ότι οι συμμαθήτριές της την πείραζαν διαρκώς, ενώ ήταν δέκτης άσχημων συμπεριφορών όταν επέστρεφε στο σπίτι της.

Πηγές από την Ασφάλεια ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι οι συνθήκες αυτές τις οποίες βίωνε η 22χρονη, φαίνεται να έχουν διαταράξει τον ψυχικό της κόσμο, ενώ η ίδια είχε εμπλακεί και πέρυσι σε ανάλογο επεισόδιο στο συγκεκριμένο σχολείο.

thetoc.grtvxs.gr

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...