21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Πετάνε εκτός Κοινωνικού Τιμολογίου 230.000 νοικοκυριά

Ημερομηνία:

Πριν λίγες μέρες ο Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ, μοίραζε υποσχέσεις για την στήριξη των κοινωνικά αδυνάτων και υποσχόταν μια «νέα εκκίνηση» με αποκατάσταση των αδικιών.

Αυτά από το βήμα της ΔΕΘ. Λίγες μέρες αργότερα, σύμφωνα με τα νέα κριτήρια που έθεσε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πάνω από 230.000 καταναλωτές έχασαν το δικαίωμα υπαγωγής στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ!

Σε μαι εποχή που η ΔΕΗ έχει προχωρήσεις σε διαδοχικές αυξήσεις στα τιμολόγια της, χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά χάνουν πλέον το δικαίωμα στο φθηνό ρεύμα.

Ένας στους τρεις ή το 35% από τους μέχρι πρότινος 700.000 δικαιούχους ΚΟΤ, βρίσκονται εδώ και μερικές εβδομάδες σε μια «γκρίζα ζώνη», και είδαν ή πρόκειται να δουν μέσα στο φθινόπωρο, τον λογαριασμό τους να εκτινάσσεται με αυξήσεις μέχρι και 42%! Δηλαδή ποσοστό που αποτελεί τη μέγιστη έκπτωση που προσφέρεται στα πλαίσια του ΚΟΤ, από τα οποία εξοστρακίστηκαν.

Η «έξωση» χιλιάδων καταναλωτών από το Κοινωνικό Τιμολόγιο έρχεται μάλιστα λίγο διάστημα μετά τα απειλητικά «ραβασάκια» που έχει αποστείλει η ΔΕΗ στα λαϊκά νοικοκυριά για διακοπή του ρεύματος εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών. Πλέον η ΔΕΗ απειλεί ανοιχτά ακόμα και για χρέη κάτω από 1.000 ευρώ.

Ήδη ένα μεγάλο τους τμήμα των λαϊκών νοικοκυριών δεν αντέχει να καταβάλει τέτοια ποσά και έχει ξεκινήσει διαδικασίες ένταξης σε διακανονισμούς, ωστόσο μια σειρά καταναλωτές που θα μείνουν εκτός ΚΟΤ, θεωρείται δεδομένο ότι θα κινδυνεύσουν ακόμα και να βυθιστούν στο «σκοτάδι»…

Έτσι λοιπόν,  ξεκινά η …νέα μεταμνημονιακή εποχή και η «ενίσχυση του κοινωνικού κράτους» που έταξε ο Τσίπρας. 

Κόβοντας το φθηνό ρεύμα από χιλιάδες ανθρώπους…

imerodromos.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλιεύτηκε τόνος βάρους 485 κιλών – 25 ευρώ το κιλό στην αγορά

Μια απίστευτη ψαριά έκανε ένας ψαράς στον Αστακό, καθώς στα δίχτυα...

Βιβλιοπαρουσίαση στα Χανιά: Κωνσταντίνα Μπαλωμενάκη – Στον καιρό του Λυμεώνα

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν τη νουβέλα επιστημονικής φαντασίας της...

Χαρούπι: Ο διατροφικός θησαυρός της κρητικής γης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η αγροδιατροφική παράδοση του χαρουπιού της Κρήτης βρίσκεται στον...

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...