Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλους

Κανένα σχόλιο

Με κορύφωση την τελευταία βδομάδα ζούμε μια πρωτοφανέρωτη κινητοποίηση του συνόλου σχεδόν των εργαζομένων και των επαγγελματιών στο χώρο της υγείας. Αιχμή του δόρατος είναι το τελευταίο πολυνομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Στην πραγματικότητα είναι ένα οργισμένο ξέσπασμα απέναντι σε ένα σύνολο νομοθετημάτων τα οποία έχουν προηγηθεί από τον περασμένο Μάρτιο, από τότε δηλαδή που η κυβέρνηση Παπανδρέου σε συμφωνία με το ΔΝΤ και την ΕΕ, έδεσαν χειροπόδαρα τον ελληνικό λαό σ’ ένα δρόμο που οδηγεί στη πτώχευση και την εξαθλίωση των λαϊκών μαζών και στον παραπέρα πλουτισμό των τραπεζών, των καπιταλιστών και των ιμπεριαλιστών.

Για να πετύχει τους στόχους της η κυβέρνηση αποδομεί και καταλύει κάθε κοινωνική κατάκτηση που είχε πετύχει ο λαός με τους αγώνες του εδώ και έναν αιώνα. Η υγεία έχει μπει στο στόχαστρο της τρόικας για μείωση των κρατικών δαπανών κατά 40%!!

Αποτέλεσμα. Τα νοσοκομεία, με μεγάλες ελλείψεις από προσωπικό μέχρι αναλώσιμα υλικά, να υποβαθμίζονται και να υπολειτουργούν.

"Sponsored links"

Προαναγγέλλεται κλείσιμο και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και κλινικών.

Οι ασφαλισμένοι των ταμείων στενάζουν λόγω των περικοπών σε φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις, σε ένα ανεπαρκές σύστημα που το ραντεβού είναι δυσεύρετο και βασανιστικό.

Το κοινωνικό αγαθό της υγείας εμπορευματοποιείται – ιδιωτικοποιείται όλο και περισσότερο. Το κόστος μετακυλύεται στο λαό. Ο εργαζόμενος που έχει πληρώσει το ασφαλιστικό του ταμείο μια ζωή, πληρώνει ξανά τη στιγμή της ανάγκης του. Όσο για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους που συνεχώς αυξάνονται ανάμεσα σ’ αυτούς και οι μετανάστες, δε θα έχουν την παραμικρή φροντίδα εκτός ίσως την «φιλανθρωπία».

Η επιβολή του 5ευρου για εξέταστρα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, η απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων επί πληρωμή (50- 100 ευρώ) είναι μόνο ένα μικρό δείγμα πως καλείται ο λαός να βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη του.

Απέναντι σ’ αυτή την απάνθρωπη και εντελώς κυνική πρακτική της κυβέρνησης, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή πάλη και αντίσταση των εργαζόμενων για ένα από θεμελιωδέστερα  δικαιώματά τους. Το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας καλά κάνουν και αντιστέκονται. Καλά κάνουν και απεργούν γιατί θίγονται σοβαρά και τα δικά τους εργασιακά δικαιώματα. Επίσης ιδιαίτερα οι νοσοκομειακοί γιατροί θέτουν πάντα σαν αίτημα της πάλης τους και τη Δημόσια και Δωρεάν περίθαλψη στα νοσοκομεία. Η υγεία και η περίθαλψη αφορά όλη την κοινωνία, αφορά όλους τους εργαζόμενους ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους.

Η επίθεση της κυβέρνησης με την ουσιαστική συστράτευση της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συνεργασίας είναι λυσσαλέα και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με καθολική αντίσταση όλων των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας. Από τους αγρότες και τους εργαζόμενους  στον ιδιωτικό τον δημόσιο τομέα, μέχρι τη νεολαία τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Αυτό δε γίνεται σήμερα και φέρουν ακέραια την ευθύνη τόσο τα κόμματα της επίσημης αριστεράς  όσο και τα συνδικάτα που δε θέτουν στα κεντρικά ζητήματα της πάλης τους το ζήτημα της υγείας και το συντονισμό των λαϊκών δυνάμεων για να αποτραπεί η επίθεση του συστήματος.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

  • Για πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
  • Για ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
  • Γιατί ο λαός έχει ήδη πληρώσει πολλά και δεν χρωστάει τίποτα και σε κανέναν.

Για την Πρωτοβουλία  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

"Sponsored links"

Αρχολέων Αρτέμης

Σιδεράς Γιώργος

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις