16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Πληγή που δεν κλείνει η Χρυσή – Τι αλλάζει από σήμερα

Ημερομηνία:

Αλλαγές, τουλάχιστον προσωρινά μέχρι να ξεκαθαρίσει πλήρως οι κατάσταση έρχονται από σήμερα σχετικά με τον προγραμματισμό των πλοίων που μεταφέρουν επισκέπτες στη Χρυσή και την ενημέρωση που θα γίνεται στους τουρίστες.

Οι καντίνες παραμένουν την Πέμπτη κλειστές και σήμερα κλιμάκιο της εφορίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, και της Αστυνομίας, όπου θα αποσφραγιστούν οι καντίνες με τη λήξη του 48ωρου και στη συνέχεια θα σφραγιστούν ξανά εκ μέρους της Δημοτικής Αστυνομίας. Άγνωστο, για την ώρα, τι θα γίνει στη συνέχεια και αν ο επιχειρηματίας αποφασίσει να ξανανοίξει τις καντίνες, όπως έγινε ξανά το φετινό καλοκαίρι.

Μετά τις χθεσινές εικόνες και δημοσιεύματα που έκαναν το γύρο της Ελλάδας, με τις απίστευτες παρανομίες αλλά και την ταλαιπωρία των επισκεπτών, σήμερα έγινε σύσκεψη μεταξύ του Λιμενάρχη Ιεράπετρας και των ιδιοκτητών για να βρεθεί κάποια λύση.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο Λιμενάρχης κ. Παπαδάκης, η πρόταση να δένει ένα πλοίο στη Χρυσή δεν βρήκε σύμφωνους τους πλοιοκτήτες, και έτσι αυτό που αποφασίστηκε είναι πέρα απ’ τη γενική ενημέρωση των επισκεπτών για την κατάσταση που θα συναντήσουν οι επισκέπτες, δηλαδή ότι δεν θα μπορούν να βρουν νερό και τροφή, θα γίνεται μια τελευταία ενημέρωση 5 λεπτά πριν τον απόπλου και θα δίνεται η δυνατότητα ακύρωσης του εισητηρίου. Επίσης έγινε σύσταση στους πλοιοκτήτες να ενημερώνουν τους επισκέπτες για ποια ώρα ακριβώς θα δένει το κάθε πλοίο για την αναχώρηση πίσω στην Ιεράπετρα.

Το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, ενημέρωσε από χθες αλλά και σήμερα τους επισκέπτες αλλά και τα τουριστικά γραφεία για την κατάσταση που επικρατεί, κάτι όπως μας τόνισε ο Λιμενάρχης έγινε με πρωτοβουλία του Λιμεναρχείο χωρίς να έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη.

Το θέμα με τη Χρυσή δεν συζητήθηκε ιδιαίτερα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο αφού όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο δεν υπάρχει ουσιαστική αρμοδιότητα του Δήμου στο θέμα. Ο λόγος είναι ότι φέτος για πρώτη φορά οι δημοπρασία των καντινών και των παραλιών γίνεται με ηλεκτρονική δημοπρασία από την Κτηματική Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Για το θέμα των καντινών και των παραλιών διευκρινίστηκε σήμερα πως ο διαγωνισμός δεν είχε γίνει όπως ειπώθηκε χθες λόγω των παράνομων κατασκευών που υπάρχουν στη Χρυσή.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χατζημαρκάκη μιλώντας την Πέμπτη στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως από την πλευρά του Δήμου ουσιαστική λύση δεν μπορεί να δοθεί στο θέμα, όμως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη αρχίσει να προβληματίζεται για το αν και πόσους επισκέπτες μπορεί να εξυπηρετεί η Χρυσή, θέμα που σίγουρα θα απασχολήσει τις επόμενες συνεδριάσεις.

radiolasithi.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ